Rio 2016

Guldfænomenet Phelps fastholder planer om karrierestop

Hverken mere guld eller en overmand fra Singapore kan ændre Michels Phelps' planer om at stoppe efter OL.

OL's mest dekorerede atlet i historien, det amerikanske svømmefænomen Michael Phelps, har bebudet, at han stopper karrieren efter OL i Rio. Og den beslutning står ikke til at ændre.

Phelps har tidligere i karrieren også været stoppet for så at vende tilbage, men ifølge den 31-årige amerikaner er det uigenkaldeligt denne gang.

- Nej, færdig. Jeg tager ikke fire år mere. Det står jeg ved. Jeg er klar til at trække mig tilbage, og det er jeg glad for, lyder det fra Phelps ifølge AFP, da han bliver spurgt om en mulig ændring af sin beslutning.

OL i Rio bliver efter planen hans sidste konkurrence på topplan.

Svømmestjernen fra USA stoppede også karrieren efter OL i London i 2012, men denne gang har han det anderledes med sin beslutning.

- Jeg er glad for, hvordan tingene slutter her. Det var derfor, jeg kom tilbage efter 2012. Jeg ville ikke have følelsen af "hvad nu hvis" 20 år senere.

- Nu har jeg været i stand til at lukke døren til sporten på den måde, som jeg ønskede. Derfor er jeg glad nu, lyder det fra Michael Phelps.

31-årige Phelps blev far for første gang tilbage i maj, og han ser frem til at få mere tid sammen med familien.

- Jeg har det bedre psykisk, end jeg havde for fire år siden. Jeg er klar til at bruge tid sammen med Boomer (sønnen, red.) og Nicole (kæresten, red.), så jeg kan se den lille fyr vokse op, siger Phelps.

Natten til lørdag dansk tid måtte Phelps nøjes med sølv i 100 meter butterfly, da 21-årige Joseph Schooling fra Singapore fik skovlen under fænomenet i det olympiske bassin.

Amerikaneren delte sølvmedaljen med to andre, og skulle den medalje blive Phelps' sidste i OL-sammenhæng, kan han stadig se tilbage på en olympisk karriere, som ingen andre har præsteret.

Michael Phelps har hentet intet mindre end 27 OL-medaljer, hvor hele 22 af dem er af guld.

Nummer to på listen over mest vindende OL-atleter er den sovjetiske gymnast Larisa Latynina, som nåede 18 medaljer - ni af dem af guld.