Fodbold

Svensk topklub går verden rundt: Her var det ikke børn, der fulgte spillerne på banen

Allsvenskan-klubben AIK Stockholm er på rekordtid blevet verdenskendt for en hyldest til klubbens ældste medlemmer.

Indmarchen til fodboldkampe flyder generelt noget sammen, hvor de 22 spillerne træder ind på stadion med et barn i hånden.

Men øjne verden over er blevet spærret op efter kampen mellem AIK og Gefle i den bedste svenske fodboldrække. Her var det nemlig en række af klubbens ældste medlemmer i alderen 81 til 96 år, der fulgte spillerne på banen.

Fortroppen bestod af den tidligere svenske UEFA-præsident, Lennart Johansson, mens det ældste medlem var 96-årige Åke Jigstedt, der har været medlem af klubben siden 1936

- AIK har Sveriges mest populære familiesektion, men vi føler, vi mangler nogen på tribunerne. En familie skal bestå af både unge og gamle, og i dag har vi gjort vores familie komplet ved at invitere og hylde de ældre. Jeg er stolt af at være en del af en så inkluderende klub, siger AIK Stockholms direktør Mikael Ahlerup i en pressemeddelelse.

Du kan se den rørende gestus i klippet over artiklen.

Seancen inden søndagens kamp, som AIK i øvrigt vandt med 1-0 og indtager tredjepladsen, har taget turen verden rundt, hvor medier i lande fra USA over New Zealand til Japan har vist billederne og hyldet gestussen.

- Superb, skriver engelske BBC.