Fodbold

Bendtner lærte af nærdødsoplevelse: - Det ændrede mig som person

Nicklas Bendtner taler i et interview til det engelsk medie Express meget åbenhjertigt om sin fortid med biluheld og skader.

- The Lord er død.

Så kontant formulerer Nicklas Bendtner det over for Express.

I aften kan angriberen komme på banen mod sin gamle klub gennem ni år, Arsenal, i den engelske Ligacup.

Det kommende opgør har fået danskeren til at se tilbage på sin karriere, hvor han udover fodbolden er kendt for et glamourøst kærlighedsforhold, et biluheld og et særpræget kælenavn.

- Jeg ved faktisk ikke, hvordan kælenavnet opstod. En dag sagde én til mig ’Ved du godt, at alle kalder dig for Lord. Siden stak det bare af, fortæller Nicklas Bendtner til Express.

Den danske angriber peger selv på det faktum, at han elsker biler og hans forhold til baronesse Caroline Flemming, kan have udløst det opsigtvækkende øgenavn. Og da han var ung i Arsenal udtalte Bendtner, at han var en af verdens bedste angribere.

Han ser dog bilulykken tilbage i 2009  som et vendepunkt for ham.

- Det var et stort nedslag i mit liv. Hvis jeg ikke havde været fastspændt med sikkerhedsselen, ville jeg ikke være her og tale med jer i dag. Hvis det ikke ændrede mig, så ændrede det mig, da min søn kom til verden.

Danskeren lægger ikke skjul på, at han gerne havde set, at hans karriere havde udviklet sig anderledes.

- Jeg havde forestillet mig, at min karriere var gået i en anden retning. Jeg har lavet nogle forkerte ting, men du bliver nødt til at leve dit liv på den måde, som du har lyst til.

Nu kigger angriberen fremad og håber, at han kan genstarte sin karriere.

- Jeg er fast besluttet på at få mest ud af resten af ​​min karriere. Jeg har stadig masser af år tilbage, siger Nicklas Bendtner.

- Jeg er 28 år, men det ser ud som om, jeg er ældre. Jeg håber, vi kan sidde her en dag, og jeg har nogle trofæer i skabet.

Og i pokalskabet ser han gerne, at kælenavnet ikke kommer til at stå nogen steder.

- Jeg tror ikke, at jeg rent faktisk kan dræbe det – lidt ligesom udtalelsen om den bedste angriber i verden. Jeg fortryder ikke, at jeg sagde det, fordi jeg rent faktisk ønskede at være verdens bedste, hvilket er normalt i den alder. Jeg var ung, men måske jeg sagde det lidt for tidligt.