Fodbold

Ups, DBU: Gav klub bøde for at dele romerlys-video på Facebook - men gjorde selv det samme

Viborg FF har fået en bøde af DBU for at dele en video med romerlys på Facebook, men DBU har tidligere selv gjort det samme.

Et videohyldest til fansene på Facebook kostede fredag Viborg FF en bøde på 10.000 kroner.

Dansk Boldspil-Union (DBU) straffede den jyske Superligaklub for at have delt en video med fansenes pyroteknik på det sociale medie. En video som Viborg FF efterfølgende har slettet.

Men nu viser det sig, at fodboldunionen selv har gjort det samme i forbindelse med pokalfinalen tidligere i år. I sin lykønskning til FC København lagde DBU en video ud på Facebook, hvor fans af hovedstadsklubben hyldede sine helte med romerlys.

DBU-opslag på Facebook den 5. maj 2016.

- Stort tillykke til F.C. København med guldet og pokaltitlen 2016, lyder overskriften på videoen, som kan ses her, og som igen får flere kommentarer.

- DBU, giv lige jer selv en bøde for deling af pyro-video, skriver Niklas Bakman.

- Hvor stor en bøde har I tænkt at give jer selv for at 'udtrykke anerkendelse for brug af pyroteknik'? Skriver Andreas Bendix Larsen.

Finalen mellem FC København og AGF blev spillet i maj - altså i slutningen af sidste sæson, men de skærpede regler for brug af pyroteknik til kampene meldte DBU først ud før indeværende sæson.

- Vi sendte et brev til klubberne før sæsonstart, hvor vi understregede, at klubber, spillere eller officials anerkendelse af brugen af pyroteknik ville kunne medføre sanktioner, sagde formanden for Fodboldens disciplinærinstans, Jens Hjortskov, i forbindelse med bøden til Viborg FF.

- Vi arbejder målrettet for at bekæmpe brug af pyroteknik, som er i strid med vores bestemmelser, og derfor har vi nu sanktioneret Viborg FF og vil også fremover slå hårdt ned på ulovlig brug herunder lovprisninger af en sådan brug, sagde Jens Hjortskov videre i pressemeddelelsen på DBU's hjemmeside.

Hjortskov afviser kritik

BT har i dag talt med Jens Hjortskov, der ikke mener, at det er en uheldig sag for Fodboldens disciplinærinstans og DBU.

- Nej, for det, vi reagerer på, er anprisningen af pyroteknik. Den anprisning kan jeg ikke forestille mig, at der er i DBU's video - jeg har ikke set den. Men det er anprisningen af romerlys, vi reagerer på i sagen med Viborg, siger Jens Hjortskov til BT.

Viborg FF slap ikke med bøden på 10.000 kroner. Klubben fik også en bøde på 25.000 kroner, fordi fansene brugte de forbudte romerlys.