FCK'ere 'mobber' Delaney: Den nye Plaffeminister høvler altid bolden over

Thomas Delaney har fået megen opmærksomhed efter sit drømmemål i Champions League, men holdkammeraterne har bestemt også givet ham røg.

Der var udsædvanlig meget overskud til dagens FCK-træning, da spillerne skulle evaluere på tirsdagens 4-0-sejr mod Club Brugge i Champions League.

Et mål fik dog, naturligvis, mere opmærksomhed end de andre. Og måske var opmærksomheden endnu større, fordi det var FCK-anføreren, Thomas Delaney, der bragede bolden i mål på fantastisk vis og fik målet til at gå verden rundt.

Holdkammeraterne er nemlig langt fra vant til at se den slags fra Delaney. Det fortalte forsvarsspilleren Peter Ankersen efter dagens træning til TV 2 SPORT.

- Det er et fantastisk mål, men det er ikke noget, man havde forventet fra ham overhovedet. Til træning høvler han dem over mål. Jeg tror aldrig, jeg har set ham score et mål til træning, så det var lidt overraskende at se den gå ind.

- Det undrer mig ikke, han prøver. Han er jo den nye ’Plaffeminister’ i klubben, sagde Peter Ankersen med et skummelt smil, der mest af alt vidnede om en mand, der ville give anføreren lidt røg.

Dele af betragtningen var Thomas Delaney dog enig i, selvom han bestemt ikke brød som om det nye øgenavn 'Plaffeministeren', som tidligere har været koblet på angriberen Ronnie Schwartz.

- Det er så jysk et udtryk, ’Plaffeminister’ man…, sagde en grinende FCK-kaptajn og uddybede:

- Nej, det kommer nok ikke til at ske igen, men godt tidspunkt at gøre det på, tænker jeg. Fedt!

'Egoistiske' Delaney så målet på repeat

Flere af FCK-spillerne fortalte til TV 2 SPORTs reporter, at det ikke var blevet til meget søvn sidste nat. Og imens flere af dem måske prøvede at falde hen, så havde Thomas Delaney travlt med noget andet.

- Der er blevet set lidt video, må jeg nok indrømme.

Var det målet, der var lidt på repeat?

- Ja, det var det. Det er sjældent, jeg ser meget TV af mig selv. Det gør jeg normalt ikke, men nogle gange skal man sgu være lidt egoist, sagde Thomas Delaney.

Holdkammeraterne i FCK mener, at det var vanvittigt heldigt, at Thomas Delaney lavede et drømmemål i Champions League. Men nu svarer anføreren igen.

En sjældenhed er måske endda mildt sagt, hvis man spørger holdkammeraterne.

- Jeg tror bare, han skal have lov at dvæle lidt ved det og se tilbage på det. Det har været det mest hyppige emne, og det var et fantastisk mål. Selv jeg har set den 25 gange, så jeg tror, han har set det 200 gange i hvert fald, sagde Mathias 'Zanka', mens Peter Ankersen igen var skarp i retorikken.

- Delaney har haft godt gang i målscoringen denne sæson. For ham gælder det om at nyde det, for det kommer han ikke til igen, grinte Ankersen.

En kandidat til årets mål i Champions League

Som anfører i klubben følger også visse privilegier.

Fx er Thomas Delaney vant til at gå forrest, som han gjorde det tirsdag. Og ifølge hovedpersonen har et mål af den kaliber bestemt ikke ændret på det.

- Udover jeg er anfører og bestemmer det hele, så bestemmer jeg endnu mere nu jo. Det er klart, afsluttede en grinende Delaney, der trods de mange drillerier fra Peter Ankersen også fik stor anerkendelse for målet.

- Det er vel en kandidat til årets mål i Champions League indtil videre. Nu har jeg ikke set alle mål, men jeg tror, den bliver svær at stikke, sagde Peter Ankersen.