Fodbold

Formbarometer: Så mange landsholdsspillere spillede i weekenden

22 ud af de 23 danske landsholdsspillere var med fra start for deres klub i den sidste runde inden landsholdssamlingen. Det er første gang i mange år.

Landsholdets kommende kampe

Polen-Danmark (VM-kval) - 8 oktober, 2016

Danmark-Montenegro (VM-kval) - 11 oktober, 2016

Danmark-Kasakhstan (VM-kval) - 11 november, 2016

Tjekkiet-Danmark (Træningskamp) - 15 november, 2016

Rumænien-Danmark (VM-kval) - 26 marts, 2017

Kasakhstan-Danmark (VM-kval) - 10 juni, 2017

Danmark-Polen (VM-kval) - 1 september, 2017

Armenien-Danmark (VM-kval) - 4 september, 2017

Montenegro-Danmark (VM-kval) - 5 oktober, 2017

Danmark-Rumænien (VM-kval) - 8 oktober 2017

Mandag eftermiddag kunne Åge Hareide tage imod de danske landsholdsspillere med et stort smil. For med undtagelse af Riza Durmisi ankom alle spillere til Helsingør med kampminutter i benene. Faktisk startede 22 ud af 23 spillere inde i weekendens kampe.

- Det er usædvanligt i dansk fodboldhistorie. Det er faktisk helt unikt. Jeg tror ikke, at det er sket mere end en eller to gange under Morten Olsen, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft.

Og det har gjort, at stemningen i landsholdslejren er på sit højeste forud for lørdagens møde med Polen i VM-Kvalifikationen.

- De har det godt sammen. Sådan noget her løfter dem, og det løfter hele holdet, siger Flemming Toft, som bliver bakket op af landstræner, Åge Hareide:

- Det betyder meget. De har spillet på topniveau i deres respektive lande og mange af dem både i Champions og Europa League. De kommer hertil med en masse momentum og tempo, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen giver herunder sit bud på, hvilken form landsholdsspillerne kommer i.

Kasper Schmeichel, Leicester City FC

Førstevalget i det danske mål har døjet med skader i starten af sæsonen, men nu er han tilbage i buret. Senest stod han i målet for de forsvarende mestre, da de søndag spillede 0-0 med Southampton. Han skal ind i en rytme efter en skade, men det er han så småt ved at komme. Han har holdt målet rent i to seneste kampe, så han har selvtillid med i tasken.

Jonas Lössl, FSV Mainz 05

Den tidligere FC Midtjylland-spiller har sat sig på pladsen som førstemålmand i sin tyske klub. Søndag var han endnu engang på banen, da han med resten af Mainz spillede uafgjort mod Wolfsburg. Lössl kommer til Danmark med en god portion selvtillid efter han har taget et stort skridt og er fast mand på et tysk hold, der klarer sig fint i en stor liga.

Frederik Rønnow, Brøndby IF

Rønnow var en af sit holds bedste, da Brøndby søndag aften hentede 2-2 mod Randers FC. Selvom han ikke holdte buret rent forhindrede han mod slutningen af kampen, at Randers fik alle tre point med fra Brøndby. Det er en målmand der ikke kommer til samlingen med et clean sheet, men har en sindssyg positiv oplevelse med fra sidste gang landsholdet var samlet og det giver ham en tro på tingene.

Andreas Bjelland, Brentford FC

Efter en slem skadesperiode så er Andreas Bjelland tilbage på fodboldbanen. Lørdag spillede han hele kampen for Brentford, da han sammen med resten af holdet spillede 0-0 mod Wigan. Bjelland kommer ind med en masse glæde. Han har fået en positiv oplevelse efter sin lange skadesperiode. Så lang tid har han heller ikke været klar, så han kommer til Helsingør med en enorm gejst efter at han så hurtigt er vendt tilbage på landsholdet.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach

Selvom Gladbach i weekenden tabte stort til Schalke, så Andreas Christensen alligevel til Helsingør med to hele kampe i benene fra sidste uge. "AC" var også med, da Barcelona bød op til Champions League-dans i midtugen. Han er en spiller der behandler de store udfordringer sindssygt godt. Mod Barcelona viste han, hvad han kan med sin boldomgang, når han bliver presset. Det eneste minus er, at han måske er en smule træt, men han kommer helt sikkert med en række gode oplevelser i bagagen.

Jannik Vestergaard, Borussia Mönchengladbach

Den høje midterstopper får ikke ligeså meget spilletid i Borussia Mönchengladbach, som han gjorde i Werder Bremen. Men det til trods, så var han alligevel med fra start, da Schalke søndag vandt med 4-0 over danskerklubben. Han kommer med noget energi fra den seneste tid, for det er jo ikke sådan, at han slet ikke får minutter i Mönchengladbach. Han får stadigvæk godt med kamptræning og det kan han klart tage med fra Tyskland.

Mathias Zanka Jørgensen spillede en god kamp mod Club Brugge

Mathias ''Zanka'' Jørgensen,  FC København

Som de andre FC København-spillere kommer midterforsvareren til Helsingør med en masse gode oplevelser fra den senere tid. Han har været med til at holde nullet de seneste tre kampe for løverne og scorede også i Champions League mod Club Brugge. Derudover har han også lige fået forlænget sin kontrakt., så det er en glad mand med et pænt overskud Hareide kan tage imod.

Simon Kjær, Fenerbahce A.S.

Simon Kjær var både med i Europa League sejren over Nicolai Jørgensens Feyenoord. Han spiller stadigvæk fast i Tyrkiet og har igennem en længere periode været en stabil mand i forsvaret. Han kommer ind med en masse erfaring og en naturlig optimisme og tro på tingene.

Peter Ankersen, FC København

Ankersen har efterhånden sat sig fast på pladsen som højre back i FCK. I kampen mod Club Brugge havde han sidste fod på inden Stefano Denswill scorede selvmål. Skal man sætte lidt minus udfor kampformen, så kom FCK søndag fra Viborg uden en sejr. Men det til trods, så har han fundet sig til rette i FCK. I starten var jeg  lidt skeptisk omkring hans niveau, men nu virker det som om han atter har fundet sit gode spil.

Riza Durmisi, Real Betis

Durmisi kommer som den eneste i den danske trup ikke direkte fra en startplads i weekendes runde. Han har på grund af sygdom været ude af truppen for Real Betis de seneste kampe, men er stadig et af de gode kort qua hans offensive kvaliteter. Han er kommet til en liga, der tydeligvis passer til ham. Eneste minus er, at han netop været ude i en periode og derfor kommer han ikke ligeså skarp, som man kunne have håbet.

Eriksen og Son Heung-Min har haft noget at juble over på det seneste

Christian Eriksen, Tottenham Hotspur FC

Christian Eriksen og resten af Tottenham har haft en forrygende uge. Først slog de CSKA Moskva i Champions League og et par dage efter blev det til en sejr på 2-0 over det engelske førerhold, Manchester City. Han er en spiller der nok er på det højeste niveau, vi har set fra ham.  Han spiller bedre end nogensinde og viser kun, at det kan blive til endnu mere. Stor pil op ud for Christian Eriksen.

Jens Stryger Larsen, FK Austria Wien

Den tidligere Nordsjælland- og Brøndby-spiller er fast mand i sin østrigske klub. Spillede fuld tid på backen, i Austra Wiens 2-1 sejr over St. Polten i weekenden. Hans løbepensum er ekstremt, hvor han er god til at tage løbene udenom spilleren foran. Selvom Stryger Larsen måske ikke ligner en starter, så minder han meget om de wingbacks der i truppen. Derfor bør han stadigvæk komme ind med en tro på, at han kan spille sig til en plads.

Lasse Schöne, AFC Ajax

Den rutinerede midtbanespiller kommer fra Amsterdam som frisk målscorer. Han scorede på straffespark i weekendens sejr over Utrech. Så han kommer til Helsingør med en god oplevelse fra weekenden og med oprejst pande. Desuden kommer han også ind med en masse erfaring fra store kampe.

Nicolaj Thomsen, FC Nantes

I weekenden blev det til 78 minutter i sejren over Bastia for den tidligere AaB-spiller. Han spiller stort set hver gang for Nantes. Det er jo et stort skridt for en dansk spiller, at komme fra Superligaen til fast mand i Ligue 1. Det kan godt være han stadigvæk er et stykke fra en startplads på landsholdet, men han kommer ind med en tro på sig selv. På længere sigt kan han tage endnu et skridt og bruge det til at komme tættere på startopstillingen under Hareide.

Højbjerg i kamp med Leicesters Danny Drinkwater

Pierre Emile Højbjerg, Southampton FC

Efter sit skifte fra tysk til engelsk fodbold, har den centrale midtbanespiller høstet godt med spilletid. Han spillede hele kampen sidst, da Saints fik 0-0 mod Leicester. Skiftet har været godt for ham. Han var på et stort hold i Bayern München, hvor han skulle gennem et nåleøje for at komme i startopstillingen. Så kan troen på sig selv kan godt forsvinde, når man ofte bliver vraget. Så det er vigtigt for ham, at han bider sig fast og også leverer når han får chancen. Det har han gjort og derfor kommer han til Danmark med tro på tingene.

Pione Sisto, Celta de Vigo

Efter sit skifte til Celta de Vigo, hvor det mest er blevet til tid på bænken i starten, så har den hurtige kantspiller bidt sig fast i startopstillingen - Senest med en scoring mod FC Barcelona.  Har fået en svær start, men når man scorer to kampe i træk  - og så mod Barcelona, så vokser man. Sisto må være tæt på at løbe rundt med samme selvtillid som eksempelvis Christian Eriksen.

Rasmus Falk, FC København

Det er blevet til færre kampe fra start i FC København end det blev i OB, for Falk, men han var både med i weekendens superligakamp mod Viborg og Club Brugge i midtugen. På det seneste har han været mere og mere fortrukket i det rotationssytem, som de bruger i FCK. Han har leveret, når han har fået chancen og set skarp ud i sine aktioner. Det virker til at der er gode tendenser i Rasmus Falk for tiden.

Thomas Delaney, FC København

FCKs anfører har haft en god uge, hvor hans langskudsmål i storsejren over Club Brugge understreger den udvikling, som den kommende Werder Bremen-spiller er inde i for tiden. Han tror på sig selv. Det er tydeligt. For en spiller på hans plads er mål ikke det vigtigste, men når man på den måde hugger den ind med sit mindre gode ben, så giver det alligevel et enormt boost. Målet mod Club Brugge beviser, hvor meget han tror på sig selv.

William Kvist, FC København

Kvist har efterhånden sat sig på pladsen som fast mand på den københavnske midtbane. Han kommer som de andre FC København-spillere med selvtillid efter sejren i midtugen. Han kommer ind med godt humør, især efter at han den seneste tid har fået hævet sit bundniveau yderligere.

Andreas Cornelius, FC København

Cornelius er med tre sæsonmål ved at finde tidligere tiders form, og har også været med i københavnernes seneste kampe. Når han kommer til at spille fra start, så får han også troen på sig selv i de enkelte aktioner og det er for tiden med til at generer endnu mere selvtillid hos angriberen.

Nicolai Jørgensen, SC Feyenoord

Jørgensens skifte fra dansk til hollandsk fodbold er gået gnidningsfrit. Angriberen banker mål ind på samlebånd og er nu delt topscorer i hollandsk fodbold. Scorede sit seneste mål i weekendens sejr over Willem II. Jørgensen kommer springfuldt med energi og selvtillid. Hvis han som angriber har en dårlig kamp og han stadigvæk afgører den, så giver det  en masse tro på han kan score mål. Han er et sted nu, hvor han er sikker på, at han scorer, hvis han får chancen

Viktor Fischer, Middlesbrough FC

Fischer har for det meste begyndt tiden på bænken fremfor banen hos sin nye klub. Men i weekenden spillede han fra start og i en time mod West Ham. Det virker som om, at han er i en proces, hvor han er ved at bide sig fast i startopstillingen. Han kommer fra England med tillid og dermed selvtillid i bagagen.

Yussuf Yurary Poulsen, RB Leipzig

Poulsen er sammen med RB Leipzig blevet en del af den tyske Bundeliga, hvor han i fredags scorede sit første mål i den bedste række, da han gjorde det til 2-1 mod Augsburg. Han bliver testet af på Bundesliganiveau og det gør også hans niveau forhåbentligt bliver hævet. At han så også leverer giver tro på egne evner. Han kommer til samlingen med en tro på, at der en vigtig rolle til ham, hvis han gør det godt.

Danmark møder Polen i Warszawa på lørdag og Montenegro tre dage senere i Parken. Begge kampe kan følges live i tekst på sport.tv2.dk.

Landsholdstruppen

Klik og læs mere om landsholdsspillerne

Kasper Schmeichel

.

Kasper Schmeichel

Klub: Leicester City FC

Født: 05-11-1986

Position: Målmand

Debut på landsholdet: 06-02-2013

Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Frederik Rønnow

Frederik Rønnow.

Frederik Rønnow

Klub: Brøndby IF

Født: 04-08-1992

Position: Målmand

Debut på landsholdet: 31-08-2016

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Jonas Lössl

Jonas Lössl.

Jonas Lössl

Klub: Huddersfield Town FC

Født: 01-02-1989

Position: Målmand

Debut på landsholdet: 29-03-2016

Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

Andreas Bjelland

Andreas Bjelland.

Andreas Bjelland

Klub: Brentford FC

Født: 11-07-1988

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 17-11-2010

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Andreas Christensen

Andreas Christensen

Andreas Christensen

Klub: Chelsea FC

Født: 10-04-1996

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 08-06-2015

 

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Jannik Vestergaard

Jannik Vestergaard.

Jannik Vestergaard

Klub: Borussia Mönchengladbach

Født: 03-08-1992

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 14-08-2013

Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Mathias ''Zanka'' Jørgensen

Mathias ''Zanka'' Jørgensen.

Mathias ''Zanka'' Jørgensen

Klub: Huddersfield Town FC

Født: 23-04-1990

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 19-11-2008

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Henrik Dalsgaard

Henrik Dalsgaard er igen med på landsholdet.

Henrik Dalsgaard

Klub: Brentford FC

Født: 27-07-1989

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 24-03-2016

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Riza Durmisi

Riza Durmisi.

Riza Durmisi

Klub: Real Betis

Født: 08-01-1994

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 08-06-2015

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Simon Kjær

Simon Kjær.

Simon Kjær

Klub: Sevilla FC

Født: 26-03-1989

Position: Forsvar

Debut på landsholdet: 06-06-2009

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Mike Jensen

Mike Jensen er igen på det danske landshold

Mike Jensen

Klub: Rosenborg BK

Født: 19-02-1988

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 11-08-2010

Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Jens Stryger Larsen

Jens Stryger Larsen.

Jens Stryger Larsen

Klub: Udinese Calsio

Født: 21-02-1991

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 31-08-2016

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Lucas Lerager

Lucas Lerager i den franske liga for Bourdeaux

Lucas Lerager

Klub: FC Girondins de Bordeaux 

Født: 12-07-1993

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 06-06-2017

Foto: NICOLAS TUCAT / Scanpix Denmark

Christian Eriksen

Christian Eriksen.

Christian Eriksen

Klub: Tottenham Hotspur FC

Født: 14-02-1992

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 03-03-2010

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Lasse Schöne

Lasse Schöne.

Lasse Schöne

Klub: AFC Ajax

Født: 27-05-1986

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 12-08-2009

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Thomas Delaney

Thomas Delaney.

Thomas Delaney

Klub: Werder Bremen

Født: 03-09-1991

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 15-10-2013

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

William Kvist

William Kvist.

William Kvist

Klub: FC København

Født: 24-02-1985

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 22-08-2007

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Pione Sisto

.

Pione Sisto

Klub: Celta de Vigo

Født: 04-02-1995

Position: Midtbane

Debut på landsholdet: 04-09-2015

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Viktor Fischer

Viktor Fischer.

Viktor Fischer

Klub: FSV Mainz 05

Position: Angriber

Født: 09-06-1994

Debut på landsholdet: 14-11-2012

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Andreas Cornelius

Andreas Cornelius.

Andreas Cornelius

Klub: Atalanta

Født: 16-03-1993

Position: Angriber

Debut på landsholdet: 08-09-2012

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Kasper Dolberg

Dolberg.

Kasper Dolberg

Klub: AFC Ajax

Født: 06-10-1997

Position: Angriber

Debut på landsholdet: 11-11-2016

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Nicolai Jørgensen

Nicolai Jørgensen.

Nicolai Jørgensen

Klub: SC Feyenoord

Født: 15-01-1991

Position: Angriber

Debut på landsholdet: 11-11-2011

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Nicklas Bendtner

Bendtner er tilbage på landsholdet.

Nicklas Bendtner

Klub: Rosenborg BK

Født: 16-01-1988

Position: Angriber

Debut på landsholdet: 16-08-2006

Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark