Fodbold

Brandvarm Dolberg må melde fra til U21-landskampe

En skade tvinger Ajax-angriberen Kasper Dolberg til at forlade U21-landsholdets lejr.

Ajax-angriberen Kasper Dolberg er skadet og må melde fra til de kommende kampe for U21-landsholdet.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter.

- Kasper Dolberg bliver desværre ikke klar til U21-kampe og er derfor taget retur til Amsterdam for yderligere behandling, skriver DBU.

Angriberen, som torsdag fylder 19 år, har været et af de varmeste danske navn i denne sæson indtil videre med flere flotte præstationer for Ajax.

Det tidligere Silkeborg-talent har budt ind med fire mål i syv kampe i Æresdivisionen, mens han i seks europæiske kampe har lavet to mål og leveret en enkelt målgivende aflevering.

Dolberg fik debut for U21-landsholdet i begyndelsen af september, da han blev skiftet ind og scorede i 4-0-sejren på udebane over Wales.

Den anden landskamp for Niels Frederiksens mandskab må han dog vente med lidt endnu efter afbuddet.

Danmarks U21-landshold er allerede kvalificeret til EM i 2017, efter at holdet har hentet syv sejre og en enkelt uafgjort i de første otte kvalifikationskampe.

Selv om holdet fortsat mangler to kampe i gruppen, kan ingen af de øvrige lande vippe Danmark af førstepladsen, som giver direkte EM-deltagelse.

7. oktober gæster de unge danskere Bulgarien, mens man 11. oktober lukker EM-kvalifikationen med en hjemmekamp mod Luxembourg.