Fodbold

Norsk vidunderdreng vraget til A-landsholdet

Martin Ødegaard er ikke længere god nok til det norske A-landshold. I stedet skal han spille med U21-Landsholdet.

Efter en fodboldkarriere der næsten kun har budt på succesoplevelser, er der begyndt at komme grus i maskineriet for 17-årige Martin Ødegaard.

Spilleren har været ude af den norske landsholdsvarme siden marts, og forud for Norges to VM-kvalifikationskampe mod Aserbajdsjan og San Marino er det endnu engang blevet understreget, at selv om Ødegaard er et stort talent, så er han ikke god nok til det bedste norske landshold.

Selv om det på papiret er overkommelige modstandere der venter i VM-kvalifikationen, så er der ikke blevet plads til den unge Real Madrid-spiller i Per-Mathias Høgmos trup.

- Vi havde håbet, at Martin Ødegaard ville blive lejet ud for at få noget bedre kamptræning. Hovedårsagen til, at han ikke er med, er, at hans kamptræning kunne have været bedre, siger den norske landstræner, Per-Mathias Høgmo, til TV 2 Norge.

Ødegaard fik debut på det norske landshold for to år siden, da han, som den yngste nordmand nogensinde, kom på banen i en venskabskamp mod de Forenede Arabiske Emirater. Men nu står den altså på kampe mod Schweiz og Kasakhstan for U21-landsholdet.

- Jeg vil selvfølgelig gerne være med på A-landsholdet. Det vil alle. Men samtidig er det meget sjovt at være med på U21-landsholdet. Vi har et godt og spændende hold, og jeg trives rigtig godt. Det er ikke noget problem for mig at spille her, siger Ødegaard, der selv tager fravælgelsen med stoisk ro.

- Jeg er stadigvæk kun 17 år og har god tid. Planen er at kæmpe hårdt og blive en bedre fodboldspiller, og så tager jeg det, som det kommer, siger han.