Fodbold

Bisgaards karakterbog: Eriksen har det svært med de høje forventninger

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard har givet Danmarks spillere karakterer efter nederlaget til Polen.

Danmark så ud til at blive kørt over på udebane mod Polen, da Bayern München-stjernen Robert Lewandowski efter 47 minutters spil bragte polakkerne foran med 3-0 i VM-kvalifikationens gruppe E.

Men danskerne fik bragt spænding tilbage i kampen, da indskiftede Yussuf Poulsen med 22 minutter tilbage reducerede til 3-2, som dog blev kampens resultat.

Christian Eriksen, der i seneste kvalifikationskamp blev matchvinder med sin scoring mod Armenien i Parken, blev mandsopdækket og spillede en meget anonym kamp.

- Han bevæger sig meget rundt, holder spillet i gang og gør sine holdkammerater bedre - men er aldrig afgørende for holdet. Flere tekniske fejl og et par fæle dødbolde, siger TV 2 SPORTs Morten Bisgaard.

Han har analyseret kampen og givet karakterer til spillerne.

Bisgaards karakterbog Polen - Danmark

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Godt at se ham tilbage på holdet. Samme udstråling. God redning på Milik tidligt i kampen. Brokker sig i frustration til gult på Lewandowskis straffespark. Målet til 3-0 lukker han ind ved første stolpe, som er keeperens hjørne, men ellers uden fejl.

  3
  Din karakter
 • Peter Ankersen

  Forsvar

  Ihærdig og løbestærk. Kæmper og tackler. Utallige fremstød og indlæg. Udfordrer Grosicki i anden halvleg. Assisten med venstre trækker meget op – snyder Grosicki (hævn). Men han snydes af Grosicki nogle gange i første halvleg især, hvilket trækker ned. Blev også solgt af holdet – han var i undertal. Derfor var det i Ankersens side, at polakkerne fandt rum. Generelt kan han dog ikke følge med, når kampen foregår i opskruet tempo.

  2
  Din karakter
 • Simon Kjær

  Forsvar

  Klassisk Kjær. Virkelig dygtig i dueller. Rigtig mange gode indgreb og vundne tacklinger. Men med bolden er kvaliteten ikke den samme. Trods et par gode diagonaler til Durmisi laver han for mange tekniske fejl. Er desuden kraftigt involveret i åbningsmålet, da han ikke får lukket afleveringsbanen ved første stolpe.

  2
  Din karakter
 • Andreas Christensen

  Forsvar

  Lidt usikker i perioder og en stille leder i det central forsvar. Laver assist til Lewandowskis 3-0-mål, da hans indgreb bliver til en friløber. God med bolden men aldrig toneangivende, da Polen lod Kjær have bolden.

  2
  Din karakter
 • Jannik Vestergaard

  Forsvar

  Elegant forsvarsspiller som spiller med omtanke. Og duelstærk. Tør vente på at lave sine pasninger, selvom han er under pres, hvilket er en vigtig kvalitet som medspillere sætter stor pris på. Men i dag var ikke en god dag. Udfordres på hurtighed. Og taber vigtige dueller. Blandt andet ved 2-0 målet, hvor han laver straffespark.

  1
  Din karakter
 • Riza Durmisi

  Forsvar

  Som Ankersen. Bare ikke så offensiv. Et par gode driblinger – men indlæggene ramte aldrig en dansker (også fordi, vi havde for få i feltet). Godkendt indsats.

  2
  Din karakter
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbane

  Sikke et potentiale. Men jeg sidder tilbage med en uforløst følelse. Mange gode pasninger og intentioner. Men aldrig i feltet. Alt for ofte i “comfort-zonen”. Måske det var en taktisk beslutning, at han skulle spille sikkert?

  Vildt langskud i ubalance i slutfasen siger meget.

  2
  Din karakter
 • William Kvist

  Midtbane

  En klassisk 6’er-rolle. Rydder op og fordeler bolde. Ikke som Pirlo, men som arbejdsmand. Erobrer meget og lukker huller med tilbageløb på tilbageløb.

  3
  Din karakter
 • Christian Eriksen

  Midtbane

  Åh ja, de store forventninger. Svære at leve med for Eriksen. Bevæger sig meget rundt, holder spillet i gang, og gør sine holdkammerater bedre. Men aldrig afgørende for holdet. Flere tekniske fejl og et par fæle dødbolde.

  1
  Din karakter
 • Nicolai Jørgensen

  Angreb

  Uha. Svær kamp. Tilkæmper sig et frispark uden for feltet, men er ellers stort set usynlig. Får dog aldrig mulighed for at brillere. Forsøger at gøre sit job uden bold, men søger sjældent bagrum eller løb i ryggen på forsvar.

  1
  Din karakter
 • Viktor Fischer

  Angreb

  Lækker energi. Får chance allerede efter 3 minutter, men kvaliteten, da det gjaldt, var ikke til stede. Bevægede sig meget, men kunne ikke omsætte det til noget konkret.

  2
  Din karakter
 • Yussuf Poulsen

  Angreb

  Dejligt mål. Modsat Nicolai Jørgensen søgte Poulsen også bagrum samt dueller i ryggen på fjerneste stopper. Mere ivrig og løbevillig end angriberen, han afløste. Bedre fight.

  3
  Din karakter
 • Thomas Delaney

  Midtbane
  UB
  Din karakter
 • Pione Sisto

  Midtbane
  UB
  Din karakter