Fodbold

Det store comeback udeblev - Danmark kom ned på jorden mod Polen

Danmark tabte med 3-2 til Polen i VM-kvalifikationens gruppe E, men skabte spænding efter tidligt i anden halvleg at være kommet bagud 3-0.

Det danske fodboldlandshold kom ned på jorden igen efter tre sejre i træk under Åge Hareide.

Polen, som er favorit i VM-kvalifikationens gruppe E, vandt 3-2 på et hattrick af Robert Lewandowski. Danmark var bagud 3-0 efter 47 minutters spil, men et stort comeback lurede, da Yussuf Poulsen med 22 minutter tilbage recuderede til 3-2.

Med nederlaget går Danmark fra første- til fjerdepladsen i en jævnbyrdig gruppe, som føres af Montenegro, Rumænien og Polen med fire point. Danmark har tre.

Danmark kom frem til første afslutning i kampen efter bare tre minutters spil. Viktor Fischer kom fri på mål med en god førsteberøring, men fra en spids vinkel sparkede han et godt stykke forbi målet.

Efter ti minutter blev det væsentligt farligere i den anden ende, da Napoli-angriberen Arkadiusz Milik stod helt fri ved bagerste stolpe. Han modtog et præcist indlæg og headede på stolpen. Kasper Schmeichel var dog på plads og havde hånden helt oppe ved bolden, så der blev dømt hjørnespark.

Polen sad generelt på spillet i indledningen, og efter 20 minutters spil gik det galt i det danske forsvar. Grosicki havde nemt spil over for Peter Ankersen på kanten og sendte et hårdt, fladt indlæg tæt ind under mål, hvor Bayern München-stjernen Robert Lewandowski fuldstændig umarkeret kunne sparke bolden i mål.

Polakkerne troede, de havde fordoblet føringen ti minutter senere, da der opstod kaos foran det danske mål, hvor Kasper Schmeichel var gået ud for at dække af for Lewandowsi. Han fik skovlet bolden ind foran mål, hvor Blaszczykowski prikkede den i nettet, men Lewandowski havde med al tydelighed taget hånden til hjælp, og målet blev derfor korrekt annulleret.

Men få minutter efter slap de danske spillere ikke med skrækken. Grosicki sparkede et nyt præcist indlæg ind til Milik, der kom ved bagerste stolpe. Jannik Vestergaard gik ned i en glidende tackling for at dække af, men fældede i stedet Milik, så kampens italienske dommer pegede på straffesparkspletten.

Straffesparket blev lynende sikkert sparket i mål af Robert Lewandowski, der snød en rasende Kasper Schmeichel, som efterfølgende fik gult kort for brok, da han mente, at Lewandowski stoppede op i sit tilløb til bolden.

I pausen så Åge Hareide sig nødsaget til at foretage en ændring og pillede den ellers formstærke Feyenoord-angriber Nicolai Jørgensen ud og satte Yussuf Poulsen ind – men Danmark fik hurtigt smidt en spand kold vand i hovedet.

Jagten på 2-0-føringen blev efter bare to minutter af anden halvleg ændret til jagt på tre scoringer, da Robert Lewandowski kom alene igennem og bragede bolden ind via stolpen. Det var angriberens 13. scoring i 13 kampe i denne sæson.

En smule håb vendte tilbage bare to minutter senere, da Kamil Glik lavede et bizart og noget unødvendigt selvmål. Yussuf Poulsen gik op i en hovedstødsduel, og nedfaldsbolden bille Glik heade stille og roligt tilbage til Fabianski i det polske mål. Men han havde forladt stregen, og så blev bolden i stedet lobbet over Fabianski i en blød bue.

Herefter blev mere og mere af spillet overladt til Danmark, der dog – som i stort set hele kampen – havde ekstremt store vanskeligheder med at spille sig igennem det polske forsvar.

To gange inden 60 minutters spil blev indskiftede Yussuf Poulsen spillet igennem til halve chancer, hvor han fik afsluttet, men ikke for alvor var tæt på endnu en reducering. Men efter 68 minutters spil lykkedes det RB Leipzig-angriberen at bringe stor spænding tilbage i opgøret.

Peter Ankersen trak sendte et indadskruet indlæg ind i feltet, hvor Poulsen lidt heldigt fik bolden raget til sig, og så kunne han let gøre det til 3-2.

På dette tidspunkt tænkte de polske spillere og fans sandsynligvis med en del fortrydelse tilbage på den sidste VM-kvalifikationskamp, hvor Polen formøblede en 2-0-føring i Kazakhstan og måtte nøjes med 2-2.

Men Danmark havde svært ved at lægge et tungt og afgørende pres på polakkernes forsvar, så det helt store danske comeback udeblev.

Danmarks næste kamp i VM-kvalifikationen er på tirsdag mod Montenegro på hjemmebane.