Fodbold

Fischer hader 'taberattitude' - men måske var nederlaget sundt

Danmarks stime på tre sejre i træk under Åge Hareide blev bragt til ende, at Polen lørdag vandt 3-2 i VM-kvalifikationen.

Stemningen omkring det danske fodboldlandshold har gennem de seneste måneder været i en opadgående kurve, efter at Åge Hareide og spillerne vandt tre kampe i træk - blandt andet 1-0-sejren i første kamp i VM-kvalifikationen over Armenien.

Men lørdag kom landsholdet ned på jorden igen. I 47 minutter blev danskerne kørt rundt i manegen af Polen og Robert Lewandowski, der førte 3-0.

Danmark kom tilbage i kampen, som dog endte med et nederlag på 3-2.

- Jeg hader de der taberattituder, men det er måske et eller andet sted meget sundt at se, at vi ikke er så langt, som vi troede, vi var, og så må vi tage fat i de ting, der går galt og lynhurtigt få styr på det, så vi vinder på tirsdag, siger Viktor Fischer til TV 2 SPORT med henvisning til VM-kvalifikationskampen i Parken mod Montenegro.

- Jeg har ikke lyst til at placere skylden overhovedet. De har en fantastisk spiller oppe foran, men det vidste vi godt, så der må vi være skarpere, når vi møder dem næste gang; men i første gang være skarpere mod Montenegro.

Den rutinerede FC København-spiller William Kvist mener også, at nederlaget skal bruges til at komme tilbage på rette spor.

- Det var en stor test for os i en gruppe, hvor vi skal slås med Polen om at komme med. Det er ærgerligt, at vi taber. Det handler om at prøve at bruge det positivt og sige, at der er noget at arbejde videre med. Nu er det fint lige at stoppe op og sige okay, der er stadig noget at arbejde på, siger William Kvist.

Danmark ligger på fjerdepladsen i gruppen ét point efter Polen, Montenegro og Rumænien. Det bedste hold i gruppen går videre til VM, mens de otte bedste toere skal i playoff.

Tirsdagens kamp mod Montenegro spilles klokken 20:45.