Fodbold

U21-landsholdet sprudler: Sådan kan A-landsholdet se ud om fem år

Mens det i nogle år har knebet gevaldigt for A-landsholdet, har U21-landsholdet i flere omgange leveret resultater.

Danmarks U21-landshold har allerede sikret sig en plads ved EM næste år som suveræn etter i gruppe 5 - med én uafgjort, otte sejre og en målscore på 20-2.

Ved EM i 2015 nåede holdet semifinalen, hvilket indløste en billet til de olympiske lege i Rio, så U21-landsholdets resultater står altså i skærende kontrast til A-landsholdet, som ikke har været med ved en slutrunde siden EM i 2012.

Se målene: Danmark slår Luxembourg i målfest

- Hvis de kan holde snuden i sporet i forhold til at blive ved med at få spilletid i deres klubber - som det helt, helt afgørende for udviklingen - så er der nogle af de her spillere, der også har muligheden for at få A-landskampe. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger talentchef i DBU, Flemming Berg, til TV 2 SPORT.

Samtidig er det nuværende danske A-landshold blandt de yngste i historien, så talentmassen til landstræneren er for så vidt sikret i de kommende år. Således er seks af de spillere, der indgår i den nuværende A-trup, unge nok til at spille på U21-landsholdet.

TV 2 SPORT's ekspert, den tidligere landsholdsspiller Kasper Lorentzen, har taget et kig på, hvordan landsholdstruppen kan se ud om fem år (opstilling: 4-1-3-2):

TV 2 SPORT's fodboldekspert Kasper Lorentzen giver her sit bud på, hvordan det danske fodboldlandsholds startopstilling kan se ud i 2021.

Målmand

Frederik Rønnow

Forsvar

Riza Durmisi, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Peter Ankersen

Midtbane

Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg, Pione Sisto, Christian Eriksen

Angreb

Viktor Fischer, Marcus Ingvartsen

Bænk

Jonas Lössl, Andreas Maxsø, Andrew Hjulsager, Mikkel Duelund, Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg

Kommentarer til de nye på A-landsholdet:

Marcus Ingvartsen: Besidder alt for at nå langt. Fantastisk personlighed, ydmyg, arbejder vanvittig hårdt hver eneste dag. Det eneste, der kan drille ham, er tilbagevendende skader. Fedt at se hvad hårdt arbejde kan gøre.

Andrew Hjulsager: Har fået gang i sit talent. Offensiv kreativ og med et løbepensum, som måske ikke alle fodboldseere er klar over, da de ikke ser statistikker efter kampe. Derfor ikke bleg for at knokle for holdet, selvom hans kvaliteter ligger i det offensive.

Mikkel Duelund: Her håber og tror jeg godt, at jeg kan komme til at tage fejl af hans bænkplads i stedet for en startplads. Men svær vurdering når man ser, hvilke spillere han er oppe imod. Han har et enormt talent og kan nå rigtig langt. Det største spørgsmål er bare, hvor langt han er om fem år.

Andreas Maxsø: Arbejder stenhårdt hver dag for at forbedre sig. Samme statur som vores to nuværende midterforsvarere. Dygtig med bolden, som der kræves med spillestillen. Spændende at se hvor hans vej går hen efter den danske Superliga.

Kasper Dolberg: Talentet er stort. Karrieren har fået fart i Ajax. Endelig har vi et luksusproblem med angribere. Spændende at se om han bliver ved med at overraske, og hvordan hans præstationer bliver, når der kommer større forventninger til ham.