Fodbold

Tofts karakterbog: Få holder niveau - men tre skraber bunden

En del af noget mindre. Det bliver konklusionen efter den totale fiasko i aftes - i det der engang var fodboldens højborg.

Tofts karakterskala

5 = Høj klasse

4 = Over middel

3 = Middel

2 = Under middel

1 = Ikke godt

0 = Direkte skidt

UB = Kan ikke vurderes

Nederlaget smerter på tærsklen til den totale fiasko - dansk fodbold er dumpet på det værst tænkelige tidspunkt.

Tabet i Warzawa lørdag aften er ikke til fugtige tårekanaler, hvis vi ser bort fra en halvleg. Men det hak i tuden i Parken mod en nation uden for top-100 giver pinefulde og pinlige eftervirkninger, netop som landsholdet var trådt ind i en ny, håbefuld tidsalder. Ny træner, nye spillere, ny stil, ny tro på en del af noget større.

Det blev en ren frustrationsaften for dansk landsholdsfodbold. Glem alt om VM i 2018. Det synes tabt efter nul point i udbytte på tre dage. Et ganske ordinært dansk hold, intet mindre. Der bliver sikkert henvist til statistikken mod Montenegro - dansk på bolden, dansk på chancerne. Der står nul på bundlinjen. Der står nul i den danske fodboldsjæl.

Det er op ad bakke igen. I jagten på præstationer, i jagten på resultater, i jagten på fodboldens glød. Det eneste, der ikke må ske, er, at spillerne og folkene rundt om holdet samt boldspilsunionen murer sig inde og glemmer at række den folkelige hånd ud. De nye tider var under udvikling. Det var lige ved at blive lidt mere letforståeligt det hele. 

Vis ansigt. Det kan være svært, når præstationerne bedømmes. Men selv om det er gået galt her og nu, så lever fodbolden af fællesskab og resultater. Og begge dele trænger i den grad til at få et lift. Vi vil se ind bag facaden, vi vil tættere på, vi vil være dus. Det er vigtigere nu end nogensinde. For modvinden giver andet end røde kinder. Det giver tomme tribuner.

Karakterbogen lader ikke mange smutte med op i næste klasse. Mathias "Zanka" Jørgensen som min bedste dansker. Og et par af de etablerede som de største skuffelser.

Tofts karakterbog: Danmark - Montenegro

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Havde ikke meget at gøre mellem handskerne, og målet tilskriver jeg andre. Lidt frustrations-udspark.

  3
  Din karakter
 • Peter Ankersen

  Forsvar

  Hans 1. halvleg havde brasilianer-driblinger og et pænt godt skud. Jeg synes stadig, der mangler en mand ude ved ham, så Danmark kan overspille modstanderen. Godkendt.

  3
  Din karakter
 • Simon Kjær

  Forsvar

  Indledte med nogle gevaldige skæverter. Fik dog ryddet godt op, men var med i Montenegro-målet, da han sammen med AC trådte et skridt frem, så der blev for meget plads bag. Jeg savner stadig Kjær-i-karakter.

  1
  Din karakter
 • Andreas Christensen

  Forsvar

  Den sædvanlige ro - måske lidt for rolig i enkelte situationer. Rykkede frem på midtbanen hvor han også kan gøre gavn. Havde en stor hovedstødschance.

  2
  Din karakter
 • Mathias "Zanka" Jørgensen

  Forsvar

  Bedste dansker i min optik - nærmere en karakter på 3,5. Boldsikker, forudseende og kun enkelte småfejl. Slap fornuftig af med bolden næsten hver gang.

  3
  Din karakter
 • Riza Durmisi

  Forsvar

  Slap pænt fra det her. Lynende, når der var brug for det. Kneb lidt med indlæg, og blev for febrilsk i situationer. Tættere på 2,5.

  2
  Din karakter
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbane

  Jeg synes, hans tempo var for ensartet, og hans boldomgang blev for nusset. Der manglede konsekvens i afleveringer og attitude. Blev taget ud for Pione Sisto.

  1
  Din karakter
 • Thomas Delaney

  Midtbane

  Han nåede ikke FCK-niveauet, men arbejdede tilgengæld - som altid - stenhårdt. Men det var som om, han kom for sent for tit. Det kostede en advarsel.

  2
  Din karakter
 • Christian Eriksen

  Midtbane

  Jeg ærgrer mig, hver gang han ikke styrer. Jeg savnede engagement. Hans sparketeknik  var ved at give bonus. Men hvor jeg glæder mig til lidt kvalitet-kontinuerligt. Mere dæksdreng end styrmand.

  2
  Din karakter
 • Viktor Fischer

  Angreb

  Han får 2-tallet for sin energi og udstråling. Lidt for meget af begge dele i perioder. Så løber han i vejen for medspillerne - og spillet. Eriksen kom flest gange i klemme. Og udenfor nummer: blev sat på plads for sine udtalelser om kammeraterne: “pattebørn”.

  2
  Din karakter
 • Yussuf Poulsen

  Angreb

  Havde ikke altid kontrol over sine bevægelser. Så bliver det forhutlet, ja rent klodset. Men stor energi - det gav advarsel.

  1
  Din karakter
 • Pione Sisto

  Midtbane

  Pænt indhop med kreative ting og en enkelt god afslutning. Kommer tæt på 2,5.

  2
  Din karakter
 • Andreas Cornelius

  Angreb
  UB
  Din karakter
 • Nicolai Jørgensen

  Angreb
  UB
  Din karakter