Fodbold

Laudrup svarer igen på hård kritik: - Hvorfor må Arla og Mærsk være her?

Michael Laudrup er blevet mødt af en del kritik, efter han blev præsenteret som træner i Al Rayyan. Han kan ikke selv se problemet.

Michael Laudrup har lagt ører til en del kritik, efter han tidligere på måneden valgte at takke ja til et trænerjob i Qatar, hvor han nu står i spidsen for mesterklubben, Al Rayyan.

Det er anden gang på blot to år, at Danmarks største fodboldnavn bliver præsenteret som træner for en klub i ørkenstaten.

Kritikken går primært på, hvordan han kan forsvare at tage et job i en diktaturstat og et land, hvor menneskerettighederne ofte er i fokus på en negativ måde. 

Men over for TV 2 SPORT stiller Laudrup spørgsmålstegn ved kritikken efter hans første kamp, hvor det blev til 1-1 mod bundholdet Al Sailiya.

Michael Laudrup fik ikke den bedste debut, da han lørdag for første gang stod i spidsen som træner for Qatar-klubben Al-Rayyan. Efter kampen var det dog en ganske tilfreds Laudrup, der mødte TV 2 SPORT.

- Folk må sige, hvad de vil. Jeg skal ikke forsvare noget valg. Når Mærsk, Arla og alle de andre firmaer er repræsenteret herude, hvorfor kan Michael Laudrup så ikke?

- Der bliver jo aldrig sat spørgsmålstegn ved, om danske firmaer skal trække sig ud af Qatar eller Golfen generelt, uddyber han.

Kritik skyldes uvidenhed

Qatar har flere gange været i mediernes søgelys på grund af meldinger om kummerlige forhold og dødsfald blandt migrantarbejdere, der blandt andet arbejder på de stadions, der skal i brug til VM i 2022, der netop afholdes i Qatar.

Michael Laudrup mener dog, at der er tale om uvidenhed, når kritikken rettes mod ham.

- Der er lidt uvidenhed i det her, og det synes jeg er ærgerligt, at man sidder mange tusinde kilometer væk og kommer med en holdning, hvor det bare er nogle fordomme, der kommer ud.

- Folk spørger, om det ikke er her, hvor de hugger hånden af folk, men der må de tage fejl af det her land og et andet.

Den tidligere Barcelona- og Real Madrid-spiller er glad for, at han har mulighed for at vise, at folk tager fejl, og han er da heller ikke i tvivl om, hvad Qatar kan sammenlignes med. 

- Der er mange, der synes, Dubai er lækkert, og det her er mere eller mindre det samme.