Fodbold

Dansk Ajax-komet imponerede træneren: - Han er den nye Zlatan

Kasper Dolberg skulle bare bruge tre minutter og en kølig dribling på at overbevise Ajax' reserveholdstræner om en stor fremtid i klubben.

Se søndagens topkamp mellem Feyenoord og Ajax direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med studie fra kl. 14:00.

19-årige Kasper Dolberg har imponeret alt og alle i sin første sæson i hollandske Ajax.

Først scorede han i sin debut for holdet, og siden er det blevet til fire scoringer i Æresdivisionen og seks scoringer i alt for den hollandske traditionsklub. Og spørger man Ajax' reserveholdstræner Gery Vink, vil han formentlig være fristet til at sige "hvad sagde jeg?" 

I hvert fald imponerede den 19-årige silkeborggenser allerede Vink i en sådan grad til en prøvetræning for to år siden, at han sammenligner det danske fodboldtalet med Skandinaviens absolut største fodboldstjerne, Zlatan Ibrahimovic, der selv har en fortid i netop Ajax. Det fortæller han ifølge Tipsbladet til det hollandske fodboldmagasin Voetbol International.

-  Hans fodboldpotentiale er kæmpe stort. Jeg har tit tænkt: 'Det her er den nye Zlatan Ibrahimovic. Vi har ham i Ajax.' Men selvfølgelig, det er stadig en ung spiller, og han er stadig et talent, siger Gery Vink.

Hør om Dolbergs egne forventninger til sig selv og sin første sæson i videoen i toppen af artiklen.

Men særligt én situation til den omtalte prøvetræning var med til at overbevise Vink, der dengang var ungdomstræner, om, at den dengang 17-årige Dolberg skulle være fremtidens mand i Ajax-angrebet.

- Efter tre minuter havde jeg set nok, og jeg kan stadig huske det præcise øjeblik. Han kom i en vanskelig situation (på banen og med bolden) og var under pres, men udskød sin beslutning og gjorde i stedet noget magisk med bolden. Jeg vidste slet ikke, hvad det var, jeg havde set.

- Jeg kan huske, at jeg sagde til Marc Overmars (sportsdirektør i Ajax, red.) efter træning: 'Det bliver umuligt at finde en bedre fyr end ham her', siger Vink.

Har allerede bevist sit værd

Som bekendt lykkedes det Ajax at hente Dolberg til klubben, da han skiftede fra Silkeborg i januar 2015, og selvom der angiveligt skulle have været diskussioner internt i Ajax' talentudvikling, om det ville være det rigtige at bringe Dolberg ind på bekostning af klubbens egne talenter, så har klubben formentlig ikke fortrudt den beslutning.

I maj forlængede Ajax således kontrakten med den danske offensivspiller, der har scoret 6 mål i 15 kampe for klubben, der lige nu er nummer to i Æresdivisionen efter en anden danskerklub, Feyenoord, med topscorer Nicolai Jørgensen på holdet.

Næste mulighed, Dolberg får for at vise sit talent frem, bliver formentlig i aftenens Europa League-kamp mod Celta Vigo, der råder over danskerne Daniel Wass og Pione Sisto.