Fodbold

Russisk ulv vinder jordskredssejr og bliver VM-maskot

Over en million russere har brugt tid på at tage stilling til, hvilken maskot der skal være symbolet på fodbold-VM 2018 i Rusland. Det blev en ulv.

Midt i en ulvetid i russisk sport og politik, er den officielle maskot for VM i fodbold i Rusland 2018 fundet.

Over en million mennesker har stemt. 18 måneders hæsblæsende valgkamp nåede sit klimaks i aftes.

Trommehvirvel.

Det blev forhåndsfavoritten ulven Zabivaka, der vandt en jordskredssejr.

I direkte tv på stationen Channel One i midt i bedste sendetid blev den tydeligt euforiske ulv kåret som vinder med hele 52,8 procent af stemmerne.

Vandt over kat og tiger

Ulven hentede den knusende sejr foran en tiger og en kat. Tigeren fik 26,8procent af stemmerne, mens den postkasserøde kat kun formåede at vinde 20,4 procent af russernes gunst. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to maskottabere.

Zabivaka er født af den designstuderende Ekaterina Bocharova, og navnet Zabivaka  betyder direkte oversat 'den der scorer'.

En ulv, en tiger og kat - det bliver et af de dyr, der ender som VM-maskot.

Den officielle maskot har fået sit navn af ingen ringere end sportsminister (og vice-premierminister) Vitaly Mutko, der også er formand for VM-komitéen.

- Jeg er sikker på, at Zabivaka vil blive et hit blandt fans, siger Vitaly Mutko.

FIFA oplyser på deres hjemmeside, at ulven Zabivaka var den yngste af de tre kandidater, men at han til gengæld er både hurtigere, modigere og teknisk dygtigere end tigeren og katten.

Blandt spidskompetencer fremgår det, at ulven er charmerende, selvsikker og altid har drømt om at blive en fodboldstjerne. Han er en god holdspiller, der dog spiller med teknisk finesse af høj kaliber. Han er sjov, og han har nogle seje briller, oplyser FIFA.

Bøvl med ulve i Rusland

Zabivakas slags findes der masser af i Rusland. Estimatet af bestanden varierer fra hjemmeside til hjemmeside, men konsensus er, at mellem 30.000 til 50.000 ulve har deres dagligdag i Rusland.

Og det er ikke altid problemfrit for russerne. I Sibirien har der således været så overordentligt meget baks og bøvl med de firbenede beborere, at regionen i januar indledte en tre måneder lang krig mod ulvene. Der skete efter en såkaldt ulvebande på 400 glubske væsener raserede byen Verkhoyansk - der i øvrigt er verdens koldeste storby - skriver The Telegraph.

I Danmark er der omkring 20 til 23 ulve, vurderede Nationalt Center for Miljø og Energi tilbage i februar måned.