Fodbold

Svensk rekord: 90 klubber så på 'den næste Zlatan'

Alexander Isak er et af de helt store håb i svensk fodbold. Getty Images

Manchester United, Bayern München og Chelsea er blandt de klubber som holder godt øje med den 17-årige svensker Alexander Isak.

21 kampe og 9 mål. Det er et snit de fleste klubber ville være tilfredse med fra en kun 17-årig angriber.

Derfor holder mange klubber for tiden øje med den unge AIK-spiller Alexander Isak, der i den bedste svenske række, Allsvenskan, har opnået præcis det snit i denne sæson.

Mandag aften blev der så sat rekord i Sverige, da hele 90 talentspejdere var på plads på Gamla Ullevi, da IFK Göteborg tog imod AIK og Alexander Isak. Så mange talentspejdere har nemlig ikke været samlet før på samme tid i Sverige. Det skriver den svenske avis Expressen.

- Jeg har ikke så meget at sige. Jeg vidste intet om det, men det er da meget fedt, siger Isak selv ifølge avisen.

Ifølge avisens oplysninger så er det nogle af de allerstørste fodboldklubber, der holder et særligt vågent øje med den 17-årige frontløber: Manchester United, Bayern München, Borussia Dortmund, Real Madrid, FC Barcelona, Ajax og Chelsea.

Alexander Isak er allerede blevet sammenlignet med Sveriges største fodboldstjerne gennem tiderne, Zlatan Ibrahimovic. Men da AIK besøgte IFK Göteborg formåede den unge angriber ikke at imponere synderligt.

Den største bedrift var et gult kort efter 17 minutter, og AIK endte med at tabe kampen med 0-1.

I Holland kaldte træneren fornylig danske Dolberg for den nye Zlatan i Ajax:

Alexander Isak er født og opvokset i Solna sammen med sine forældre, som er fra Eritrea. 28. februar 2016 debuterede han for AIK i en pokalkamp, hvor han blev den yngste spiller i svensk fodboldhistorie til at score et mål i en gældende kamp. Dengang var han 16 år, 5 måneder og 7 dage gammel.

Halvanden måned senere scorede han i Allsvenskan for AIK og blev ligaens yngste målscorer nogensinde med sine 16 år og 199 dage.

Den unge angriber har kontrakt med AIK frem til 2018. Men spørgsmålet er om han overhovedet kommer til at fuldføre sin kontraktperiode i Sverige, nu hvor alle de store klubber holder så vågent et øje med "den nye Zlatan".