Fodbold

Ajax-scout sammenligner Dolberg med Laudrup

Kasper Dolbergs evner på banen har allerede skabt paraleller til store fodboldstjerner. Men nu gør hans personlige egenskaber det også.

Hør om Kasper Dolbergs ambitioner i Ajax i videoen over artiklen.

Han er blevet udråbt af til at være det største talent i Ajax, siden Zlatan Ibrahimovic begyndte sin spæde karriere.

Han har fået ros i store vendinger af danske angrebskollegaer. Og nu bliver Kasper Dolberg sågar sammenlignet med Michael Laudrup af den danske Ajax-scout, John Steen Olsen. Han var i øvrigt manden, som skaffede netop Zlatan Ibrahimovic til Ajax.

Det er dog ikke de spillemæssige kvaliteter på banen, der er sammenlignelige.

- Fodboldmæssigt når ingen Michael Laudrup. Men Kaspers væremåde kan godt minde om Michael Laudrup. En stille og meget rolig fyr, siger han til Ekstra Bladet og uddyber:

- Kasper er en utrolig sympatisk fyr, der har benene solidt på jorden. Han er målrettet og meget arbejdsom. Det er slet ikke kommet bag på mig, at han så hurtigt har fået succes.

19-årige Kasper Dolberg har i efteråret for alvor spillet sig ind i danskernes bevidsthed. På grund af flere gode præstationer i Ajax-trøjen.

Seneste gjorde han opmærksom på sig selv, da han i weekendens topkamp mod Feyenoord scorede til 1-0, efter han havde prikket bolden forbi en modstander og derefter lobbet bolden over målmanden. Et mål, der kan ses her:

Kasper Dolberg bringer Ajax på 1-0 efter et flot chip over målmanden. Video: TV 2 SPORT

Efterfølgende var topscoreren i den hollandske liga, Nicolai Jørgensen, ude og rose Dolberg.

Feyenoord-angriberen spåede blandt andet Kasper Dolberg en stor fremtid.

Med weekendens scoring er Ajax-angriberen oppe på fem scoringer i sæsonen.

To af dem kom i Ajax' 5-1 sejr over Zwolle i september. Her scorede den unge dansker blandt andet et brag af et mål, der tog overkanten af overliggeren.

Og hvor dommeren først kunne dømme mål efter at have fået hjælp af mållinjeteknologi.