Fodbold

Tyske medier hylder dansk Dortmund-talent efter pokalsejr

Jacob Bruun Larsen og Emre Mor var begge med i Dortmunds pokalsejr over Union Berlin. Scanpix/TV 2

Onsdag var den danske angriber Jacob Bruun Larsen med til at sende Dortmund videre i den tyske pokalturnering. I dag hyldes han i landets aviser.

Super-debut af Jacob Bruun Larsen

Dortmunds nye dansker-raket

Læg mærke til dette navn: Jacob Bruun Larsen

Overskrifterne i de tyske medier er ikke til at tage fejl af, efter at Borussia Dortmund onsdag aften spillede sig videre i den tyske pokalturnering. Klubbens 18-årige, danske angriber Jacob Bruun Larsen høster stor ros for sin indsats i sejren over Union Berlin.

Især den store avis Bild har fundet de flotte ord frem om den unge dansker:

Dortmund-drengen strålede i pokalturneringen i sin første seniorkamp som professionel. Han spillede på højre midtbane og sørgede for 1-0-føringen med et skud fra kanten af straffesparksfeltet.

Fansene fejrede en spiller, Jacob Bruun Larsen, der tidligere kun var kendt for tilhængere af A-Jugend-Bundesliga (tysk fodbolds bedste ungdomsrække, red.).

Dortmund-fansene kan allerede nu godt begynde at glæde sig til denne 'dansker-raket'!

Bild.de

Træner Thomas Tuchel har fået en dansk 'Auba'. BVB-drengen sprintede i går med en topfart på 34,65 km/t. Det er næsten lige så hurtigt som Pierre-Emerick Aubameyang... (Dortmund-stjerneangriberen, der er frygtet af alverdens forsvarsspillere for sin enorme hurtighed, red.).

Dortmund-fansene kan allerede nu godt begynde at glæde sig til denne 'dansker-raket'!

Dortmund måtte ud i straffesparkskonkurrence mod 2. Bundesliga-holdet fra Berlin for at sikre sig pladsen i den tyske pokalturnerings 1/8-finaler.

Kort før pausen havde Jacob Bruun Larsen ellers sørget for en Dortmund-føring, da han med et indlæg fra højre side af feltet pressede Union-fløjen Parensen til at sende bolden i eget net, inden holdet fra hovedstaden udlignede kort før tid.

Larsen var afgørende for 1-0-scoringen

Ruhrnachrichten.de

Nyhedshjemmesiden ruhrnachrichten.de gav samtlige Dortmund-spillere karakterer efter kampen, og hér sammenligner man den hurtige dansker med det australske svømmefænomen Ian Thorpe, der satte utallige rekorder gennem karrieren.

Danskeren var endnu ikke født, da Ian Thorpe som 15-årig blev den yngste verdensmester på 100 meter fri nogensinde ved VM i 1998. Larsen blev 18 for en måned siden, men mod Union Berlin bevægede han sig på samme måde som Thorpe: Som en fisk i vandet - og det var afgørende for 1-0-scoringen.

Foruden de rosende ord får danskeren den næsthøjeste karakter blandt alle Dortmunds spillere med på vejen - kun overgået af målmand Roman Weidenfeller, der havde to redninger i den afgørende straffesparkskonkurence.

Dortmund møder endnu et Berlin-hold, Hertha, i næste pokalkamp - og hvis man skal tro de tyske aviser, kan Jacob Bruun Larsen vist godt gøre sig klar til at snøre støvlerne til dén kamp også.