Fodbold

To mål på 20 minutter: Dansk 'wonderkid' imponerer i Newcastle

Den tidligere HB Køge-spiller Elias Fritjof Sørensen imponerer i engelske Newcastle, efter han fredag scorede to gange for klubbens U23-hold.

Danish wonderkid og young gun.

Sådan skriver den lokale avis Newcastle Chronicle om danske Elias Fritjof Sørensen efter danskerens præstation for Newcastles U23-hold i går.

Den bare 17-årige dansker kom ellers først ind med 20 minutter tilbage af kampen mod Hartlepool, og indtil da havde holdets midtbanespiller Sean Longstaff gjort alt for at stjæle overskrifterne med et hattrick de første 66 minutter.

Men efter bare små 10 minutter på banen var det så Sørensens tur til at finde vej til målet og imponere traditionsklubbens medier og fans.

Med sit første mål i den stribede Newcastle-trøje lukkede og slukkede danskeren til 4-1, og et par minutter før tid viste Sørensen igen smagsprøver på sit talent, da han fulgte op med sin anden scoring til resultatet 5-1.

Og det er kulminationen på en kometagtig tilværelse i det nordengelske. 

A post shared by HB KØGE (@hbkogedk) on

Elias Sørensen blev nemlig så sent som i sommer hentet i førstedivisionsklubben HB Køge, hvor han i foråret som bare 16-årig blev klubbens yngste debutant nogensinde, da han blev skiftet ind mod Silkeborg.

I Newcastle skiftede han i første omgang til klubbens U18-mandskab, men har altså allerede vist nok til at blive rykket op til U23-truppen for at få hårdere modstand. 

- Jeg håber, at jeg rykker op så hurtigt som muligt, men i første omgang vil jeg koncentrere mig om at udvikle mig som spiller. Jeg er stadig meget ung, men jeg har høje ambitioner for fremtiden, sagde Sørensen ifølge avisen tidligere på sæsonen.

Den 17-årige angriber blev topscorer for HB Køges U17 Ligahold i sidste sæson, inden han fik debut på førsteholdet og senere altså skiftede tilværelsen Danmark ud med den engelske traditionsklub.

Sørensen har også fået debut på det danske U17-landshold.