Fjerde år i træk: DBU dropper ligalandsholdet

For fjerde år i træk bliver turen for Ligalandsholdet droppet. Til gengæld kommer U21-landsholdet af sted.

Den tidligere så traditionsrige tur for Ligalandsholdet i fodbold er ikke så traditionsrig længere.

For fjerde år i træk har Dansk Boldspil-Union besluttet, at Ligalandsholdet ikke skal på en tur til fjerne himmelstrøg i januar.

Det kom frem på mandagens pressemøde i Brøndby, hvor landstræner Åge Hareide udtog truppen til kampene mod Kasakhstan og Tjekkiet i november.

Til gengæld kommer U21-landsholdet på en tur til vinter, primært med et hold af spillere fra den hjemlige liga.

U21-landsholdet skal næste år deltage ved EM i Polen, og det er en af årsagerne til, at det bliver Niels Frederiksens hold, som skal på træningslejr.

En anden del af forklaringen er, at der ikke er mange A-landsholdsaktuelle spillere over 21 år i Superligaen. Det siger landstræner Åge Hareide.

- De fleste af kandidaterne til A-landsholdet spiller også på U21-landsholdet. Vi har studeret Superligaen nøje i forhold til kandidater, og der vil ikke være mange kandidater til A-landsholdet, som ikke er på U21-landsholdet.

- Specielt når vi nok ikke udtager FCK-spillere, fordi de formentlig skal spille europæiske kampe efter nytår, siger Åge Hareide.

Han skal selv med på U21-landsholdets træningstur, der kommer til at ligge i slutningen af januar.

- Jeg kommer til at deltage og kigge på de fremtidige kandidater. Jeg får en observationsrolle, for det er jo Niels, som er ansvarlig for holdets træninger og forberedelser til kampe, men jeg får mulighed for at tale med spillerne og følge dem nærmere, siger Åge Hareide.

U21-landstræner Niels Frederiksen glæder sig over muligheden for at få mere tid sammen med sine spillere forud for U21-slutrunden.

- Vi har en slutrunde, som vi gerne vil forberede os på, og det er en rigtig fin mulighed for at få samlet spillerne, for det har vi ikke mange muligheder for.

- Det er planen, at stammen på holdet fra Superligaen skal med, det gælder de 14, vi har udtaget i dag. De bliver suppleret af yderligere seks spillere mere fra Superligaen, siger Niels Frederiksen.

Fire i hans trup på 18 spillere spiller for udenlandske klubber og kommer næppe med på træningslejren i januar.

U21-landsholdet møder Italien i en testkamp om to uger. Derefter følger træningslejren i januar, to testkampe i marts og enkelt testkamp i juni forud for slutrunden.