TV-chef om Ståles kampkritik: FCK har sovet i timen

FC København forsøgte at flytte FC Midtjylland-kamp halvanden uge efter deadline, siger chef hos TV3 Sport.

FC København-manager Ståle Solbakken har gentagne gange kritiseret kampplanlægningen forud for klubbens opgør i Europa.

I weekenden kaldte han det "selvmord", at FCK søndag aften skulle møde FC Midtjylland på udebane tre dage før holdets vigtige gruppekamp i Champions League mod Leicester.

De engelske gæster får dermed en ekstra hviledag i forhold til FCK, da Leicester var i aktion allerede lørdag i Premier League.

Sportschef hos TV3 Sport Kim Mikkelsen er frustreret over Solbakkens kritik, da FCK forud for fordelingen af tv-kampe blev mindet om, at de kunne komme med input til planlægningen.

FCK reagerede først halvanden uge efter, at deadline var overskredet.

- Det er FCK, der totalt har sovet i timen. Vi hører intet fra dem før halvanden uge efter, at kampene var blevet lagt fast.

- Vi prøver så vidt muligt at være en god samarbejdspartner, og derfor er det også frustrerende at skulle høre Ståle Solbakken skælde ud på os, siger Kim Mikkelsen til BT.

Over for Ekstra Bladet fastholder Ståle Solbakken sin kritik.

- Det er en detalje, hvis vi har lavet en fejl og er kommet for sent med vores henvendelse.

- Men helt ærligt, det bør være muligt at flytte en kamp, der først skal spilles ti uger senere, siger FCK-manageren til avisen.

Han slår samtidig fast, at han rejser problematikken på vegne af alle danske klubber, som ifølge Solbakken bør have de bedst mulige forberedelsesbetingelser, når de skal spille i Europa.

Sportschef Kim Mikkelsen forklarer, at det er et større puslespil at ændre i kampprogrammet, når først det er lagt fast mellem MTG (TV3 Sport) og Discovery, der ejer rettighederne til kampene i Superligaen.

- Det er jo en dominoeffekt, man sætter i gang, hvis man skal til at flytte kampe.

- Der er også nogle kommercielle vilkår, så selvfølgelig vil jeg ikke have en kamp mellem to ikke så attraktive hold.

- Det skylder vi også vores seere, som vi har fortalt, at vi har ugens bedste kamp på 3+ søndag aften, siger Mikkelsen til BT.

Pressechef Jes Mortensen, FCK, oplyser, at man arbejder på at undgå fremtidige planlægningsproblemer. Det er blandt andet lykkedes i forhold til gruppekampene mod FC Porto og Club Brugge.