Polen vinder nøglekamp i Danmarks VM-gruppe

16x9
Polens reaktion efter at Robert Lewandowski havde scoret til 2-0. Foto: ROBERT GHEMENT / Scanpix Denmark

Polakkerne understregede favoritværdigheden i Danmarks gruppe med en sikker udesejr i Rumænien.

Polen fortsætter kursen mod VM i Rusland med en overraskende sikker 3-0-sejr på udebane over Rumænien fredag aften.

Kampen var på forhånd at betragte som en af de sværeste opgaver i den gruppe, hvor Danmark også er en af VM-kandidaterne, men Polen bestod altså testen i Bukarest.

Det første mål faldt allerede efter 11 minutters spil på en flot enkeltmandspræstation af wingen Kamil Grosicki.

Rennes-spilleren fangede det rumænske forsvar i ubalance og begav sig ud på en slalomtur, inden han sendte bolden højt i nettet til gæsteføring på 1-0.

Målet satte stemningen for en kamp, som Polen dominerede overraskende klart.

Rumænerne havde svært ved at spille sig frem til oplagte chancer mod den kompakte modstander, og polakkernes giftige kontrastød gav igen og igen hjemmeholdets forsvar problemer.

Rumæniens tyske landstræner, Christoph Daum, var så utilfreds med tingenes tilstand, at han skiftede to spillere ud i pausen, men meget bedre blev det ikke.

Det var fortsat Polen, der var farligst, og det blev understreget, da polakkerne afgjorde kampen, netop som Rumænien beredte sig på en sidste satsning.

Målet blev sat ind af Robert Lewandowski, som med lidt held fik bolden med sig og sendte den i nettet med venstrebenet.

Kort før tid slog Lewandowski sejren fast på et straffespark.

Netop Bayern München-stjernen var også hovedperson i kampens dramatiske højdepunkt, som kan blive en dyr affære for Det Rumænske Fodboldforbund.

Ved et hjørnespark blev der kastet et kanonslag på banen, som eksploderede tæt på Lewandowski. Han faldt til jorden, men slap med en forskrækkelse.

Med sejren topper Polen puljen med ti point for fire kampe. Montenegro og Danmark har henholdsvis syv og seks på anden- og tredjepladsen.