Fodbold

Brøndby IF skaffer trecifret millionbeløb til klubben

Brøndby har sikret sig 100 millioner på aktieemissionen. De skal bruges på gæld og investeringer.

Fodboldklubben Brøndby IF har fået 100 millioner kroner i den trængte pengekasse i forbindelse med den netop overståede aktieemission.

Det oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Den 24. oktober fremlagde klubben et prospekt, der efter ambitionen skulle sikre klubben mellem 100 og 140 millioner kroner.

Det blev altså til 100 millioner, som dels skal bruges til at indfri gæld.

- Det glæder os, at vi som følge at en vel tilrettelagt udbudsstruktur, har sikret et provenu på 100 millioner kroner, som vil gøre os i stand til i al væsentlighed, at indfri vores rentebærende gæld, samt til at foretage visse investeringer til glæde for fans og sponsorer, siger administrerende direktør Jesper Jørgensen.

Selskabet bag klubben udbød 255.057.255 stk. nye aktier, hvoraf 181.818.182 er blevet solgt.

Hovedaktionæren og tidligere formand for klubben Jan Bech Andersen har tegnet for en stor del af dem. Inden emissionen gav han tilsagn om at støtte med op til 66 millioner kroner.

Jan Bech Andersens andel af aktiekapitalen og stemmerettighederne i selskabet forventes efter udbuddets gennemførelse at udgøre 39,7 procent.

Det vil medføre, at Jan Bech Andersen skal afgive et pligtmæssigt overtagelsestilbud til aktionærerne i Brøndby IF, oplyser klubben.

Andersen trådte tilbage som formand i marts i år, efter han var blevet hovedperson i den såkaldte "Oscar-sag", hvor han under dæknavn kritiserede flere centrale personer i klubben.