Fodbold

'Det danske Leicester': Superligaklubs succes vækker opsigt i USA

Sidste sæsons sønderjyske Superliga-sølvmedaljer overraskede de fleste - og nu er forundringen over den sønderjyske succeshistorie nået helt til USA.

Der var formentlig ikke mange danske fodboldfans, der inden sidste sæson af Superligaen ville have tippet SønderjyskE til at stå med sølvmedaljer i slutningen af maj.

Men sådan gik det som bekendt alligevel, og nu har historien om den sønderjyske succes tilmed fundet vej til USA, hvor hverken fodbold eller Danmark formentlig ellers fylder ret meget i den daglige nyhedsstrøm.

Således bragte den verdenskendte avis The New York Times søndag en lang artikel om SønderjyskEs cheftræner, Jakob Michelsen, om, hvordan han fik sit hold til at kunne konkurrere med FC København i en stor del af sæsonen, trods et budget, der er 'en tiendedel af mestrenes'.

Og det er flotte ord, avisen bruger om SønderjyskE, som får prædikatet 'det danske Leicester' efter holdet, der overraskede alt og alle ved at vinde Premier League i den forgangne sæson.

Derudover bliver den blot 34-årige Jakob Michelsen sammenlignet med store trænernavne som José Mourinho og hans portugisiske protegé Andre Villas-Boas på grund af sin unge alder, taktiske forståelse og succes som træner trods sine manglende evner som fodboldspiller.

Udover den store ros til Michelsen og SønderjyskE hylder avisen også den 'åbensindethed', der - måske mere af nød end af lyst - er kommet i Danmark når det gælder krav til professionelle fodboldtræneres baggrunde og navne.

Som avisen udtrykker det: "Der er ikke tid til at vælge og vrage. Danmarks svar på Mourinho kunne have kommet alle steder fra; faktisk kom han ud af ingenting."

Hér kan du læse hele The New York Times' store sag om Jakob Michelsen.