Fodbold

’Den nye Zlatan’: Dolberg stjæler overskrifter efter lynhattrick

Adskillige fodboldmedier hylder Kasper Dolberg efter hans hattrick for Ajax. Han minder både om Michael Laudrup og Zlatan Ibrahimovic, mener ekspert.

Et dansk lynhattrick for Ajax giver genklang i store dele af Europa.

Kasper Dolberg brugte bare 18 minutter på at sende bolden i mål tre gange, og den bedrift er kun overgået af fodboldikonet Marco Van Basten, der lavede hattrick på 14 minutter for den hollandske storklub i 1984.

Og det får nu flere internationale medier til at flyde over med rosende vendinger om det danske stortalent, der lige nu er topscorer med otte mål i den hollandske Æresdivision.

Det spanske medie Marca kalder Kasper Dolberg for ’den nye Zlatan Ibrahimovic’, inden superlativer som ’stilfuld’ og ’dødbringende foran målet’ fylder spalterne hos det spanske medie.

Det hollandske medie RTL Nieuws var ikke i tvivl om, at Dolberg 'stjal showet' og i artiklen beskrives han som en ’komplet angriber’ og en type, der er ’urokkelig foran målet’.

Også den hollandske sektion på fodboldmediet Goal er begejstret for den danske angriber.

I en artikel med overskriften ’Magiske Dolberg vinder fodboldhjerter’ bruges vendinger som ’han er Dennis Bergkamp'sk at se på' og ’han er sikkerheden selv foran målet’, inden prædikatet ’ustoppelig’ også bliver brugt om Dolbergs fodboldkvaliteter.

Goal beretter ligeledes om, hvordan Ajax-fansene på Amsterdam ArenA taktfast heppede på den 19-årige dansker fra tilskuerrækkerne under kampen: ”Dolberg, Dolberg, Dolberg!”.

Og TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard er enig i de mange positive beskrivelser af Danmarks nye fodbolddarling.

- Han har en vidunderlig teknik. Jeg tænker Michael Laudrup og Zlatan Ibrahimovic, når jeg ser ham. Teknisk er han en utrolig spiller, og hans mål til 1-0 var af høj international klasse.

Dolberg gør det til 1-0 for Ajax mod Nijmegen, efter assist fra Lasse Schöne.

- Hvis han fortsætter udviklingen og bevarer sin ærgerrighed, så bliver han ikke i Ajax ret lang tid. For der er andre store klubber, som gerne vil have fat i ham.

- Efter min vurdering skal han blive i Ajax i nogle sæsoner endnu. Og så er der ingen tvivl om, at han nok skal blive god nok til en større klub, lyder det fra Morten Bisgaard.