Fodbold

Dolberg-hattrick er historisk: Kun legende har gjort det hurtigere

Kasper Dolbergs hattrick for Ajax er et historisk et af slagen i Amsterdam-klubben.

18 yderst effektive minutter var alt 19-årige Kasper Dolberg skulle bruge på at skyde sig selv ind i historiebøgerne i Ajax Amsterdam.

For med den unge danskers lynhattrick for Ajax mellem det 19. og det 37. minut i ligakampen mod NEC Nijmegen, blander han sig med nogle af fodboldens helt tunge navne.

Den eneste, der har scoret et hurtigere hattrick i Amsterdam-klubbens historie, er fodboldikonet Marco Van Basten, som i 1984 kunne lade sig notere for tre mål på 14 minutter i den rødhvide Ajax-dragt i en kamp mod DS-79.

- Du ser ikke danskere gøre det her i udlandet, som han gør. De leverer ikke på denne måde. Så derfor kan man kun være imponeret over det, han laver, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Han ligner en, der har en stor karriere foran sig. Det har en spiller som Marco Van Basten også haft. Men jeg synes, det er farligt at begynde at sammenligne ham med så stor en spiller som Van Basten, for Dolbergs karriere er først lige begyndt.

Kasper Dolberg melder sig også ind i et eksklusivt selskab af store danske spillere, der alle har leveret tre sammenhængende mål for Ajax i samme kamp.

Således er han den femte dansker, der scorer et hattrick for Amsterdam-klubben i en ligakamp. Tidligere har Frank Arnesen, Michael Laudrup, Jesper Grønkjær og Lasse Schöne også lavet det famøse hattrick for det hollandske storhold.

Kasper Dolberg havde tre afslutninger i første halvleg, og alle tre forsøg udmøntede sig i scoringer.

Den unge Ajax-dansker topper lige nu scoringslisten i Holland sammen med den danske angrebskollega Nicolai Jørgensen og Enes Ünal, der ligeledes har lavet otte mål i sæsonens første 12 kampe.

- Når man kigger på hans aktioner i denne kamp, og i tidligere kampe, så er der ingen tvivl om, at han har et ekstraordinært talent, som kan udvikle sig til noget rigtig godt, siger Kasper Lorentzen.

- Han beviser, han har den kvalitet, der skal til, når han allerde som 19-årig deler topscorerværdigheden med to andre, som er mere rutinerede.

- Og det bedste er, at det slet ikke ligner, han er færdig endnu. Det er en stor bedrift i sig selv, at han er i betragtning til en topscorertitel i Holland.

Kasper Dolberg scorede hattrick og Lasse Schöne lavede et perlemål, da Ajax vandt over Nijmegen.