Fodbold

DBU taber millionstrid til Spillerforeningen

Det kommer til at koste DBU dyrt, at unionen har tabt voldgiftssagen mod Spillerforeningen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) skal betale omkring tre millioner kroner til Spillerforeningen, efter at der er blevet afsagt en voldgiftskendelse i en strid mellem de to parter.

Sagen handler om den nye landsholdsaftale, der blev indgået i marts sidste år, men som DBU og Spillerforeningen tolker forskelligt.

Her mente Spillerforeningen, at DBU skyldte mere end to millioner kroner for forsikringer og sponsoraftaler. Beløbet er siden vokset til i omegnen af tre millioner kroner.

Uenigheden var gået så meget i hårdknude, at Idrættens Højeste Appelinstans under Danmarks Idrætsforbund (DIF) måtte træde til for at få tvisten afgjort.

- Den her afgørelse underbygger det, vi har været overbevist om i hele forløbet, siger landsholdsanfører Simon Kjær i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

- Vi har bestemt ment, at det er sådan her, de tre kollektive aftaler skal forstås, og det har vi nu fået underbygget af voldgiften.

Afgørelsen er en bet for DBU, som dermed ikke får den håbede besparelse på den landsholdsaftale, der blev indgået i marts.

DBU's administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, ærgrer sig da også over, at han indgik aftalen med spillerne i marts sidste år.

- Hvis vi havde kendt det her i dag, havde vi forhandlet videre og ikke skrevet under på aftalen. Vi må konstatere, at den type aftaler skal være ekstremt tydelige, siger Claus Bretton-Meyer til Ekstra Bladet.

- Vi tager afgørelsen til efterretning, men det her stiller os i en svær situation. Nu bliver der færre penge til udvikling og fanaktiviteter i fremtiden, varsler direktøren.