Fodbold

Tidligere Barcelona-stjerne kan ryge 10 år i fængsel

Den spanske statsanklager vil have Samuel Eto'o ti og et halvt år i fængsel i en sag om skattesnyd.

Den tidligere FC Barcelona-angriber Samuel Eto'o kan snart komme i alvorlige problemer.

En spansk statsanklager har torsdag indsendt et anklageskrift til retten i Barcelona i en sag om skattesnyd for millioner af kroner i årene fra 2006 til 2009.

Det skriver det spanske nyhedsbureau EFE ifølge dpa.

Statsanklageren kræver 35-årige Eto'o idømt ti og et halvt års fængsel samt en bøde og tilbagebetaling af et beløb, der samlet udgør 18 millioner euro svarende til 134 millioner kroner.

Skatteunddragelsen beløber sig til små 4 millioner euro, mens bøde og renter udgør de resterende 14 millioner euro.

Ud over Cameroun-angriberen vil statsanklageren også hive fodboldspillerens manager, José María Mesalles, for retten.

Det samme gælder en spansk repræsentant fra det ungarske firma Trade Sport & Marketing, Manuel de Jesús Lastre.

Samuel Eto'o optrådte for FC Barcelona fra 2004 and 2009, hvor det blev til to Champions League-titler og tre spanske mesterskaber. I dag spiller han for Antalyaspor i tyrkisk fodbold.

Det er langt fra første gang, at fodboldstjerner med et tilhørsforhold til FC Barcelona havner i problemer. I sommer blev klubbens superstjerne Lionel Messi og hans far idømt 21 måneders fængsel for skattesnyd.

Specielle forhold i Spanien betyder dog, at Messi-familien slap for at ruske tremmer, da fængselsdommen var under 24 måneder, og det var første gang, de blev straffet.

I øjeblikket kører der desuden en retssag omkring Neymars skifte til Barcelona i 2013, hvor et investeringsselskab føler sig snydt for en del af transfersummen. I den sag kræves Neymar idømt to års fængsel