Fodbold

Årets scoring? Målmands saksespark i overtiden går verden rundt

Den sydafrikanske målmand Masuluke Oscarine scorede et regulært drømmemål på saksespark. -

Onsdag aften blev årets måske bedste mål scoret i Sydafrikas bedste række. I sjette minuts overtid. Af en målmand. På saksespark!

Medmindre han har dummet sig og droppet, er det er ikke tit, at en målmand kommer på scoringstavlen i professionel topfodbold.

Ikke desto mindre var det præcis hvad der skete onsdag aften, da sydafrikanske Masuluke Oscarine scorede et regulært drømmemål, der uden tvivl kandiderer til både hans karrieres og årets bedste.

Den 23-årige målmand havde sneget sig med frem ved et hjørnespark til sit hold, Baroka FC, i femte minuts overtid af opgøret mod storholdet Orlando Pirates i den bedste sydafrikanske række.

Hjemmeholdets håb om en 1-1-scoring så dog ud til at dø, da hjørnesparksbolden blev bokset væk og faldt ned til Oscarine, der både havde ryggen til målet og til tre modspillere stormende mod sig.

Men hvis de tre forsvarsspillere eller Pirates' fans troede, at faren var drevet over og de tre point var på vej med hjem til Johannesburg i spillerbussen, tog de alvorligt fejl.

På et splitsekund viste den lange målmand nemlig teknik på niveau med klodens bedste angribere, da han saksesparkede den hoppende bold utageligt i nettet bag sin kollega i Pirates-målet fra omkring 15 meters afstand.

Du kan se en Youtube-video med den flotte scoring hér.

- Jeg tog bare chancen, sagde Masuluke Oscarine efter kampen.

- Jeg ved ikke, hvad Gud gjorde for, at jeg kunne score et mål som det - jeg takker Gud for scoringen.

Udover at have reddet et point til Baroka, der havde domineret opgøret mod Pirates, kunne Oscarine også glæde sig over at blive kåret til kampens bedste spiller.

Og hvem ved - måske får målmanden mere at takke Gud for, når Ferenc Puskás-prisen for årets bedste scoring skal uddeles i januar 2018.

I videoen over artiklen kan du selv bedømme, om målet fortjener at blive nomineret.