Fodbold

Curth afviser homofobi: Spillere skal kunne springe ud

Spillerforeningen kritiserer det homofobiske fodboldmiljø og råder ikke spillere til at skjule seksualitet.

Formanden for Spillerforeningen, Viborg-angriberen Jeppe Curth, råder ikke homoseksuelle fodboldspillere til at lægge skjul på deres seksualitet.

Sådan siger formanden selv, efter at han er kommet i modvind for at have udtalt sig om homoseksuelle fodboldspillere i Superligaen.

Ifølge en artikel i Jyllands-Posten vil Curth ikke opfordre sine medlemmer fra landets bedste fodboldrække til at springe ud som homoseksuelle, da de risikerer at blive mødt med chikane.

Det har dog ingen gang på jorden, lyder det fra Jeppe Curth i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen tirsdag.

- Selvfølgelig råder vi ikke spillere til ikke at være åbne om deres seksualitet. Det kunne vi aldrig finde på.

- Vi forstår til gengæld godt, at nogle spillere kan synes, det er svært og derfor er vagtsomme i forhold til at springe ud, når homofobi og lignende diskrimination finder sted i det omfang, det gør i fodboldverden, siger Curth.

I Jyllands-Posten er han citeret for at sige:

- Jeg synes ikke, at Superligaen tilbyder et trygt miljø for de eventuelle homoseksuelle fodboldspillere, der skulle overveje at springe ud.

- Det burde de kunne gøre uden at frygte, hvad der vil være af chikane og repressalier på de danske stadioner. Jeg frygter, at den slags vil ske i dag.

Avisens artikel gjorde imidlertid, at Curth kom i modvind.

Ligestillingsminister Karen Ellemann (V) rejste nemlig kritik mod formanden og påpegede, at Spillerforeningen har et ansvar for at støtte op om alle sine medlemmer.

Men Curth understreger, at det ikke er Spillerforeningens holdning, at homoseksuelle spillere skal skjule deres seksualitet.

For nylig satte FC København-stopperen Mathias "Zanka" Jørgensen fokus på homofobiske tilråb i et interview med stopracismen.dk.

- Alle hører det, og ingen gør noget ved det, sagde Mathias "Zanka" Jørgensen for to uger siden.

Debatten har resulteret i, at Curth og bestyrelsesmedlem Mathias "Zanka" Jørgensen har inviteret ministeren til møde i Spillerforeningen om, hvordan homofobi og diskrimination kan bekæmpes i branchen.