Fodbold

AaB ansætter Morten Wieghorst som cheftræner

Superligaklubben AaB ansætter Morten Wieghorst som ny cheftræner på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2019.

Superligaklubben AaB har per dags dato ansat 45-årige Morten Wieghorst som cheftræner.

Fodboldklubben AaB ansætter Morten Wieghorst som cheftræner på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2019.

Dermed har AaB-sportsdirektør Allan Gaarde fundet afløseren for Lars Søndergaard, som blev fyret i december.

- Siden midten af december har vi skullet pejle os ind på en ny cheftræner, og efter en grundig proces viste Morten Wieghorst sig hurtigt som en stærk kandidat, siger Gaarde til klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Vi ser Morten som en stor trænerprofil i Danmark, og han kommer sin unge alder til trods med enorm erfaring på højeste niveau såvel nationalt som internationalt fra både sin tid som spiller og som træner.

Wieghorst har tidligere som træner sikret FC Nordsjælland to pokaltitler i 2011 og 2010. Han førte AGF til oprykning i Superligaen i sommeren 2015, inden han et halvt år senere blev afskediget i Aarhus-klubben.

Herudover har Wieghorst stået i spidsen for det danske U21-landshold og været assistenttræner for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea.

Som aktiv spiller fik Wieghorst sin fodboldopdragelse i Lyngby. Her var han også med til at vinde både det danske mesterskab og en pokaltitel.

Efterfølgende blev det til hele ti sæsoner i skotsk fodbold hos henholdsvis Dundee FC og Celtic inklusive et mesterskab med sidstnævnte klub i 1998.

I 2002 vendte Wieghorst tilbage til Danmark og Brøndby før karrierens afslutning i 2005. Her blev det til yderligere et mesterskab og to pokaltitler samt en kåring som årets spiller i dansk fodbold i 2003.

På landsholdsplan opnåede Morten Wieghorst 30 landskampe for Danmark med blandt andet deltagelse i VM-slutrunden i 1998 og finalesejren i Confederations Cup i 1995 mod Argentina som højdepunkter.

Wieghorst og AaB-truppen har første træningsdag i det nye år på onsdag.