Fodbold

Efter kokain-karantæne: Nu får tidligere stortalent en ny chance i Everton

Everton F.C. har tilbudt Jose Baxter en et-årig kontrakt. Og det er på trods af, at han på nuværende tidspunkt sidder ude med en dopingkarantæne.

José Baxter får en ny chance.

I februar 2016 blev han ellers testet positiv for kokain efter en lidt for god bytur. I august sidste år blev han så idømt en dopingkarantæne på 12 måneder, og derfor mistede han sit job i Sheffield United, hvor han havde spillet siden 2013. 

Siden da har den 24-årige midtbanespiller været klubløs. Lige indtil nu.

Jeg er målløs...

José Baxter

For nu har Premier League-klubben Everton valgt at give José baxter en kontrkat på et år gældende fra 1. juli 2017, hvor dopingkarantænen udløber. Det skriver The Times.

- Jeg er målløs. Det er ikke mange, der får en chance til, siger José Baxter til The Times.

Den unge englænder har en fortid i netop Everton, hvor han spillede fra 2008-2012. Dengang var han en spiller, der var kollosale forventninger til i England - og i særdeleshed i Everton. Og han nåede da også at blive den yngste spiller nogensinde til at debutere for Everton, da han i 2008 kom i kamp i en alder af bare 16 år og 119 dage.

Siden da er det gået ned ad bakke for Baxter, der har spillet både for Tranmere Rovers og Oldham, inden han altså i 2013 kom til Sheffield United i Englands tredjebedste række.

Nu er han så tilbage i Everton. I første omgang på klubbens U23-hold.

- Vi ønsker at hjælpe, fordi det er sådan en klub, vi er. Han er en af vores egen drenge, men jeg har fortalt ham klart og tydeligt, at det her er hans sidste chance, siger Evertons U23-træner David Unsworth til The Times og tilføjer:

- Det kan blive alt det, han vil have, det skal blive. Han kommer til at blive behandlet som alle andre U23-spillere og vil få samme muligheder som alle andre. Om han så vil videre til en Championship- eller League One-klub senere - det er op til ham.

José Baxter har også tidligere repræsenteret Englands ungdomslandshold i både U16- og U17-rækkerne.