Fodbold

Dolberg drømmer om store trofæer men fokuserer på Ajax

I et interview med norske VG lufter Kasper Dolberg sine drømme for fremtiden og forhold til Åge Hareide.

Efter Kasper Dolbergs gennembrud i Ajax, er den 19-årige danskers navn gradvist sat i forbindelse med større klubber.

Det er også bemærket af Dolberg selv, men han bruger ikke tid på at spekulere på et muligt klubskifte her og nu og fokuserer i stedet på at udvikle sig i Ajax.

Det siger Kasper Dolberg i et interview med den norske avis VG, og dermed bekræfter danskeren, hvad han tidligere har givet udryk for til Ajax' hjemmeside.

- Jeg har set det, siger danskeren til avisen om skriverier, der har sat ham i forbindelse med eksempelvis Manchester United.

- Mine venner synes, det er helt vildt. Selv synes jeg, det er vanskeligt at forholde sig til, for jeg ved jo ikke, om interessen er reel. Jeg synes, det er underligt, siger Kasper Dolberg.

Han bliver også spurgt om, hvad der bliver afgørende for det næste klubvalg.

- Jeg tænker helt ærligt ikke på det lige nu. Jeg kan se mig selv i Ajax i flere år, så jeg føler ikke et behov for at tænke på andre klubber.

- Det handler om at træffe de rigtige valg og være i en klub, hvor de tror på dig. Til syvende og sidst handler det dog om det, du selv gør. Du skal være selvkritisk og ikke tilfreds.

- På et tidspunkt, hvis talentet er godt nok, så vil jeg til en stor klub, som kæmper om titler. At vinde de store trofæer er det, jeg drømmer om, siger danskeren.

Kasper Dolberg fik debut for det danske landshold i november i fjor, og han er glad for kemien med landstræner Åge Hareide.

- Åge er en morsom fyr. Han virker afslappet, og vi får lov at smile til træning, og det kan jeg godt lide. Han virker som en god træner og en fin fyr, siger Kasper Dolberg blandt andet om den danske landstræner.

Ajax-spilleren blev i december kåret til Årets Fund i dansk idræt i 2016 i prisen, der uddeles af Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Kasper Dolberg har scoret otte ligamål i denne sæson for Ajax i Æresdivisionen.