Derfor er vinterpausen med til at skabe dygtigere spillere

16x9
FC Kþbenhavn présenterer ny stor e-satsning. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Vinterpausen er god for spillerne og klubberne, men kedelig for tilskuerne.

Vinterpausen er god for de enkelte spilleres personlige udvikling og god for klubberne til at samle op pÄ de ting, som de gerne vil arbejde pÄ, uden at der er noget pÄ spil. Men for os, som fÞlger med i Superligaen, og dem som hepper pÄ deres favorithold hver eneste weekend, nÄr bolden ruller pÄ de danske stadions, kan man godt blive lidt trÊt af de lange vintermÄneder uden dansk klubfodbold.

December, januar og halvdelen af februar er for nogle rigtig kedelige mĂ„neder. Specielt for os, som bare gerne vil se nogle Superligakampe, hvor der er noget pĂ„ spil.

Til tider er det faktisk ogsĂ„ kedeligt for os spillere, fordi der skal trĂŠnes ekstra hĂ„rdt, og det er virkelig koldt, samtidig med at kampene ikke giver point. Omvendt er der her masser af tid til at arbejde stenhĂ„rdt for at blive en bedre spiller, samt mange trĂŠningsminutter og trĂŠningskampe til at fĂ„ det bedste ud af holdet, inden det igen i februar gĂ„r lĂžs i Superligaen.

Vinterpausen er god, faktisk rigtig god. Det er den specielt for spillere med en ambition om en karriere som for eksempel danske Christian Eriksen eller andre store idoler ude i de store ligaer. Ja, i det hele taget bare for spillere med store ambitioner for deres karrierer.

For her har du rig mulighed for at arbejde med dig selv som spiller og sÊtte fokus pÄ udviklingsomrÄder, hvor du gerne vil forbedre dig. Er der eksempelvis nogle spidskompetencer, som du skal blive endnu bedre til, er der noget nyt, som du kan ligge pÄ dit spil, eller skal du arbejde meget med din fysik.

Et andet sted, hvor vinterpausen bliver modtaget med kyshÄnd, er hos de nyansatte trÊnere. Det tager tid at sÊtte sit eget prÊg pÄ et hold, og med en lang vinteropstart kan der blive arbejdet pÄ mange ting, som den nye trÊner Þnsker at udvikle hos holdet.

Her kan vi jo allerede kigge mod klubber som Esbjerg, AaB og SÞnderjyskE. Men det samme gÊlder ogsÄ for de resterende hold, der ser muligheder for at arbejde videre pÄ omrÄder, som de gerne vil dygtiggÞre sig indenfor. For at sige det ligeud, sÄ nÞrdes der rigtig meget i vinterpausen.

Et af de steder, som man kan se negativt pÄ denne vinterpause, er hos de hold, som var inde i en god rytme og skrabede mange point sammen. Jeg kender selv fÞlelsen af at afbryde en stime af sejrer for at gÄ pÄ vinterpause og fÞle, at man pÄ en mÄde skulle starte forfra i februar.

Men sÄ har jeg ogsÄ prÞvet den omvendte situation, hvor en vinterpause kom som en gave og Êndrede alt ved mit hold, sÄ vi kunne arbejde stenhÄrdt henover de kolde mÄneder og i sidste ende redde rÞven i Superligaen pÄ mirakulÞst vis.

Vinterpausen er god, faktisk rigtig god

Kasper Lorentzen, fodboldekspert TV 2 SPORT

Der er mÄske ogsÄ nogle, som vil stille kritiske spÞrgsmÄl omhandlende de danske hold, som er med i Europa efter vinterpausen, om at de ikke kommer op i tempo inden deres to svÊre kampe. Det er jeg helt enig i, for i pausen fÄr du selvsagt ikke kampe, som indeholder den samme gnist, som dem med point pÄ spil i Superligaen.

Men det positive ved pausen er til gengÊld, at det danske hold, i det her tilfÊlde FC KÞbenhavn, kan tilrettelÊgge sine trÊningsmodstandere efter deres kommende europÊiske modstander. Her tÊnker jeg eksempelvis pÄ stilart og niveau. Noget de ikke ville kunne gÞre midt i en SuperligasÊson.

Det kan tilmed diskuteres, om pausen skal vÊre kortere om vinteren, eller om der skal ligges noget ind, der gÞr det spÊndende for tilskuerne og sÄledes ogsÄ godt for det kommercielle. Den model er set fÞr med Royal League, og det var lige til at smide ud i skraldespanden. En kunstig turnering, som holdene vÊgter forskelligt. Den ÞdelÊgger mere i forberedelserne, end den gavner, og samtidig spiller de nordiske lande alligevel trÊningskampe imod hinanden i opstarten.

SĂ„ bare rolig kĂŠre fodboldfan, den kedelige vinterpause kan vise sig at gavne din klub.