EM fodbold

Tilbage på landsholdet et år efter hjernerystelse: - Tvivlede på comeback

Sofie Junge har siddet ude med en hjernerystelse i over et år. I dag er hun blevet udtaget til landsholdet igen.

Endelig.

Næsten halvandet år efter sin seneste landskamp er Sofie Junge tilbage blandt Nils Nielsens udvalgte. I dag er hun sammen med Luna Gewitz blevet efterudtaget til Algarve Cup.

Sofie Junge har tidligere spillet en meget central rolle på det kvindelige fodboldlandshold, og nu kan hun omsider se positivt frem mod EM 2017.

- Det glæder jeg mig rigtigt meget til. Jeg har savnet at være en del af landsholdet, siger Sofie Junge til TV 2 SPORT.

Rosengaard-spilleren tvivlede ellers på, at hun skulle gøre comeback, mens hun trænede op efter sin hjernerystelse. Siden uheldet, hvor hun kom skævt ud af en nærkamp og knaldede panden mod jorden den 7. januar 2016, har Junge nemlig oplevet adskillige tilbagefald.

- Jeg følte flere gange, at det gik lidt bedre – og så faldt jeg bare tilbage. Og efter to måneder blev det endnu værre, end det havde været fra starten.

- Normalt kan man træne nogle muskler, når man er skadet. Men jeg kunne ikke træne noget som helst uden at få hovedpine. Derfor tænkte jeg, at det kunne blive svært at komme tilbage, hvis det blev ved med at trække ud.

I den alt for lange genoptræningsperiode havde Sofie Junge EM 2017 som et klart mål. Hun VILLE med til slutrunden, hvortil hun nåede at spille de første tre kvalifikationskampe.

Sofie Junges seneste landskamp blev spillet helt tilbage i november 2015. I bidende kulde spillede hun alle 90 minutter, da Danmark slog Slovakiet med 1-0 på et vindblæst stadion lidt uden for hovedstaden Bratislava.

- Det har været et hårdt år. Mit hoved har det heller ikke 100 procent som før, men jeg kan godt spille fodbold. Og det er dejligt, konstaterer Sofie Junge og uddyber problemerne omkring skaden:

- Jeg kan ikke se fjernsyn uafbrudt. Jeg skal tænke over, hvor meget jeg laver i løbet af en dag, og så skal jeg hvile hver dag. Jeg kan måske klare én travl dag, men hvis jeg har flere travle dage, får jeg hovedpine.

På fodboldbanen er den største udfordring hovedstødene. Junge kan eksempelvis stadig ikke heade til bolden, når målmændene sparker ud. Det er ikke så godt som central midtbanespiller. Men hun træner på det og regner med  at hun i løbet af februar kan gå ind i alle dueller uden at trække sig.

- Det er nok på alle parametre, at jeg mangler noget. Både teknisk, fysisk og i hovedspillet er jeg ikke helt 100 procent. Men mit mål er, at jeg er 100 procent tilbage i marts, hvor vi spiller Champions League.

Inden da kan Sofie Junge få comeback på landsholdet, når Danmark spiller Algarve Cup i starten af marts. Gruppemodstanderne er Canada, Rusland og Portugal. Nadia Nadim har meldt fra med en skade, mens både Julie Trustrup og Karoline Smidt er langtidsskadede og ude af billedet i forhold til EM.

Trods Sofie Junges langtidsskade, har hun forlænget kontrakten med den svenske storklub Rosengaard.