Fodbold

Eks-topscorer kritiserer Dolberg: - Han burde ikke spille fast

Det er blevet hverdag for Kasper Dolberg i hollandsk fodbold. Målscoringen er ikke, hvad den har været - og nu rettes der kritik mod det danske talent

Efter en forrygende start på sæsonen har Kasper Dolberg ramt en måltørke for Ajax i den hollandske Æresdivision. 

Men selvom danskeren kun har scoret ét mål i de seneste 10 kampe, så bliver han ved med at blive foretrukket i Ajax' angreb - til stor undren for en prominent klummeskribent i den hollandske fodboldpresse.

- Jeg undrer mig over, hvorfor Dolberg får så lang snor af Peter Bosz (Cheftræner i Ajax, red.). Jeg ved ikke, om han er fysisk eller mentalt udmattet. Det kan ske for selv den bedste. Men de har en mand som Mateo Cassierra gående rundt. Han er en udmærket angriber, men han får ikke en chance, skriver den tidligere landsholdsspiller Wim Kieft i sin klumme i De Telegraaf.

Kasper Dolberg assisterer Davy Klaassen med brystet for Ajax mod Roda i den hollandske Æresdivison.

Den tidligere topscorer i både Ajax og PSV har noteret sig de europæiske storklubbers interesse i danskeren, men han er stadig i tvivl om Dolbergs potentiale på den største scene.

- I så fald vil der blive forventet meget mere, end at score mod Tommy Beugelsdijk (forsvarsspiller hos ADO Den Haag, red.), for det er ikke nogen stor præstation, skriver Kieft.

Bosz forsvarer Dolberg

Det er ikke første gang i det nye år, at der er blevet sået tvivl om Dolbergs faste plads på holdkortet, men indtil videre har cheftræner Peter Bosz været konsekvent i sin opbakning til danskeren.

- Alle angribere har perioder, hvor målene ikke kommer så let. I starten fik Dolberg ikke den opmærksomhed fra forsvaret, som han gør nu. Det kan også give mere plads til holdkammeraterne, udtalte Bosz for nogle uger siden til Ajax TV.

På TV 2 SPORT og TV 2 PLAY kan du følge Dolbergs måljagt for Ajax gennem hele forårssæsonen.

I dag møder Ajax - Sparta Rotterdam. En kamp du kan se på TV 2 SPORT fra klokken 15.30.