Fodbold

Luis Enrique stopper i FC Barcelona

Luis Enrique forlader FC Barcelona efter denne sæson. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Når 2016/2017-sæsonen går på hæld, får Luis Enriques tid i FC Barcelona også en ende. Den 46-årige spanier stopper som cheftræner hos de spanske fodboldmestre, når hans kontrakt udløber til sommer.

Nyheden om Luis Enriques farvel kom på pressemødet umiddelbart efter FC Barcelonas kamp i La Liga onsdag aften, hvor Enriques hold uddelte store klø til Sporting Gijón. Et øjeblik senere bekræftede klubben nyheden på sin hjemmeside.

- Luis Enrique har givet os stor succes, og han kan fortsat bringe os endnu mere. Spillerne er motiverede, siger FC Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, ifølge klubbens Twitter-profil.

- Vi accepterer Luis Enriques beslutning. Han har været en fantastisk træner. Nu er det tid til at afslutte hans periode på den bedst mulige måde.

Den kroatiske spiller Ivan Rakitic kom til FC Barcelona samtidig med Enrique, og han fortæller, at spillerne var de første til at få besked.

BLÅ BOG: Barcelona-træner Luis Enrique

Bliv klogere på den afgående cheftræner Luis Enrique her:

  • Navn: Luis Enrique.
  • Født: 8. maj 1970 (46 år).
  • Nationalitet: Spanier.
  • Klubber som aktiv: Sporting Gijón, Real Madrid og Barcelona.
  • Klubber som træner: Barcelonas reservehold, AS Roma, Celta Vigo og Barcelona.
  • Titler som træner: Spansk mester to gange, spansk pokalvinder to gange, spansk Super Cup-vinder en gang, Champions League-vinder en gang, Uefa Super Cup-vinder en gang, Fifa Club World Cup-vinder en gang.
  • Luis Enrique blev kåret til verdens bedste manager for sin præstationer i 2015, hvor Barcelona vandt "the treble".

- Først fortalte han (Luis Enrique, red.) holdet om sin beslutning. Vi vil slutte sæsonen af med succes og nyde, hvad der er tilbage, siger Rakitic ifølge FC Barcelonas Twitter-profil.

Luis Enriques person har været til debat i medierne efter den seneste tids resultater i Barcelona, ikke mindst 0-4-nederlaget ude til franske Paris Saint-Germain i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Barcelona har også haltet efter ærkerivalen Real Madrid i denne sæson i den spanske liga, om end Barcelona i hvert fald midlertidigt fik spillet sig op på førstepladsen med sejren over Sporting Gijón.

Luis Enrique var cheftræner i italienske AS Roma og spanske Celta Vigo, inden han i maj 2014 blev gjort til cheftræner i FC Barcelona.

I sin første sæson vandt han både det spanske mesterskab og pokalturneringen samt Champions League.

I sidste sæson blev det igen til både mesterskab og pokaltriumf i Spanien, og Barcelona vandt desuden VM for klubhold.

I denne sæson har Barcelona igen spillet sig frem til pokalfinalen, mens det efter 0-4-nederlaget i Paris ser svært ud i forhold til at gå videre til kvartfinalerne i Champions League.