Fodbold

Bendtner: Derfor skifter jeg til Rosenborg

Nicklas Bendtner skifter til Rosenborg BK med øjeblikkelig virkning. Og det skyldes ifølge ham selv, at han har savnet stabilitet i sin karriere.

Der er særligt én grund til, at Nicklas Bendtner har valgt at skifte til Rosenborg BK.

Jagten på stabilitet.

For ifølge Bendtner selv, så er den norske storklub garant for netop det.

- Jeg er (endnu) ikke ekspert på norsk fodbold, men jeg ved, at Rosenborg er indbegrebet af en stabil klub, der får det bedste ud af sine spillere, siger han til Rosenborg BK's hjemmeside og tilføjer:

- Den slags stabilitet har jeg både underprioriteret og savnet siden min tid i Arsenal, og nu må vi bare se, hvad det kan føre med sig at opleve den igen.

Men selvom den danske angriber nu skifter til en på papiret svagere fodboldrække, så kommer det ikke til at ændre på Bendtners motivation. Han vil score mange flere mål.

- Jeg vil kun love én ting: Jeg er stadig sulten på fodbold, stadig sulten på at score mål, siger han til rbk.no.

Nicklas Bendtners karriere

 1. 2005

  1. Arsenals reservehold

   I 2004 kom Nicklas Bendtner til Arsenals U18-hold fra FCK's ungdomshold, og et år senere rykkede angriberen et skridt op til Arsenals reservehold, og han fik sågar sin debut på førsteholdet med en indskiftning mod Sunderland den 25. oktober.

 2. 2006

  1. Udlejet til Birmingham

   En lejeaftale med Birmingham skal give mere erfaring og i debutkampen 5. august får Bendtner en halv times spilletid og udnytter minutterne til fulde med en scoring.

 3. 2007

  1. Kontrakt med Arsenal

   11 mål i 42 kampen for Birmingham overbeviser Arsenal om værdien af Bendtner, der 23. maj får en femårig kontrakt med holdet.

 4. 2011

  1. Skift til Sunderland

   Efter en god start i Arsenal rodede Bendtner sig ud en del problemer og mistede med årene sin plads på holdet. I august 2011 bekender han sit ønske om at skifte klub og det ender med en lejeaftale i Sunderland.

   Her får han succesen tilbage med flere scoringer og assists.

 5. 2012

  1. Videre til Juventus

   Et godt år i Sunderland giver interesse fra andre klubber og Juventus melder sig som ny arbejdsgiver for Bendtner. Igen bliver det på en lejeaftale fra den 31. august med mulighed for et permanent køb.

   Det bliver dog aldrig aktuelt, da Bendtner ikke slår til i klubben og efter sæsonen ikke har scoret et eneste mål.

 6. 2013

  1. Tilbage i Arsenal

   Efter opholdet i Juventus er Bendtner nu tilbage i Arsenal, hvor rygterne svirrer om klubskifte til både Frankfurt og Crystal Palace.

   25. september får han comeback for The Gunners i en pokalkamp, hvor han scorer på straffespark. I de følgende måneder går det ganske godt for danskeren, der scorer flere mål og gør sig positivt bemærket.

 7. 2014

  1. Skifte til Wolfsburg

   Allerede i marts meddeler Bendtner, at han forlader Arsenal ved kontraktudløbet, når sæsonen slutter.

   15. august bliver danskerens nye klub offentliggjort, og det er Wolfsburg i Tyskland.

   Her får Bendtner endnu en turbulent tid med op- og nedture. Landstræner Morten Olsen er ude med kritik at mentaliteten, mens også manager Klaus Allofs mister tålmodigheden.

 8. 2016

  1. Slut med Wolfsburg

   27. april bliver balladen om Bendtners mentalitet og dumheder - fx sin posering med en Mercedes-bil, stik imod klubbens hovedsponsor Volkswagen - for meget i Wolfsburg og kontrakten ophæves, så danskeren nu er fritstillet.

   Han er fortsat kontraktligt forbundet til at træne med i klubben, mens han også gæstetræner i FCK.

 9. 2016

  1. Comeback i England

   Efter et halvt år uden klub er Bendtner tilbage i England, hvor han har skrevet kontrakt med Nottingham Forest i den næstbedste række.

 10. 2017

  1. Overraskende lynskifte

   Bendtner bliver den 6. marts præsenteret i norske Rosenborg, hvor han har skrevet under på en treårig kontrakt.