Bendtner skifter omgående til Rosenborg

Nicklas Bendtner har skrevet under på en kontrakt med den norske klub Rosenborg BK.

Med øjeblikkelig virkning skifter Nicklas Bendtner til den norske fodboldklub Rosenborg BK.

Det bekræfter klubben på deres hjemmeside.

Bendtner havde ellers fortsat kontrakt med den engelske Championship-klub Nottingham Forest.

Agenten Ivan Marko Benes har lagt et billede ud på sin Twitter-profil, hvor han skriver, at kriterierne bag skiftet er stabilitet, rolige rammer og en klub, der forstår sig på potentiale og motivation.

Rosenborg forklarer, at Bendtner er hentet ind som erstatning for en anden dansker, der netop har forladt klubben. Nemlig Christian Gytkjær, der er skfitet til 1860 München.

- Det er en fantastisk tilgang for os og for norsk fodbold. At sådan en profil kommer til Rosenborg og Eliteserien skal vi være stolte af, siger klubbens cheftræner Kåre Ingebrigtsen.

- Alle ved, at vi har jagtet en angriber længe, og nu har vi fundet den person, vi har ledt efter. Han vil passe perfekt i vores 4-3-3-formation.

Ingebrigten har sammen med sportschef Stig Inge Bjørnebye har haft flere møder med Bendtner, og han er sikker på, at det er en meget motiveret spiller, de får til klubben.

- Han er en fantastisk spiller, som vi glæder os til at få til Trondheim.

Rosenborg skriver på deres hjemmeside, at Bendtner får nummer ni. Danskeren tilslutter sig nu Rosenborgs træningssamling i Marbella.

Nicklas Bendtner skiftede til Nottingham Forest sidste sommer.

Nicklas Bendtners karriere
2005
Oktober
Arsenals reservehold
I 2004 kom Nicklas Bendtner til Arsenals U18-hold fra FCK's ungdomshold, og et år senere rykkede angriberen et skridt op til Arsenals reservehold, og han fik sågar sin debut på førsteholdet med en indskiftning mod Sunderland den 25. oktober.
2006
August
Udlejet til Birmingham
En lejeaftale med Birmingham skal give mere erfaring og i debutkampen 5. august får Bendtner en halv times spilletid og udnytter minutterne til fulde med en scoring.
2007
Maj
Kontrakt med Arsenal
Bendtner i kamp for Arsenal i 2007. STRINGER/AUSTRIA / Scanpix Danmark
11 mål i 42 kampen for Birmingham overbeviser Arsenal om værdien af Bendtner, der 23. maj får en femårig kontrakt med holdet.
2011
August
Skift til Sunderland
Nicklas Bendtner for Sunderland. GRAHAM STUART / Scanpix Denmark
Efter en god start i Arsenal rodede Bendtner sig ud en del problemer og mistede med årene sin plads på holdet. I august 2011 bekender han sit ønske om at skifte klub og det ender med en lejeaftale i Sunderland.
Her får han succesen tilbage med flere scoringer og assists.
2012
August
Videre til Juventus
Nicklas Bendtner fik kort tid i Juventus uden succes. Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark
Et godt år i Sunderland giver interesse fra andre klubber og Juventus melder sig som ny arbejdsgiver for Bendtner. Igen bliver det på en lejeaftale fra den 31. august med mulighed for et permanent køb.
Det bliver dog aldrig aktuelt, da Bendtner ikke slår til i klubben og efter sæsonen ikke har scoret et eneste mål.
2013
Juni
Tilbage i Arsenal
Efter opholdet i Juventus er Bendtner nu tilbage i Arsenal, hvor rygterne svirrer om klubskifte til både Frankfurt og Crystal Palace.
25. september får han comeback for The Gunners i en pokalkamp, hvor han scorer på straffespark. I de følgende måneder går det ganske godt for danskeren, der scorer flere mål og gør sig positivt bemærket.
2014
August
Skifte til Wolfsburg
Nicklas Bendtner i Wolfsburg. FABIAN BIMMER / Scanpix Denmark
Allerede i marts meddeler Bendtner, at han forlader Arsenal ved kontraktudløbet, når sæsonen slutter.
15. august bliver danskerens nye klub offentliggjort, og det er Wolfsburg i Tyskland.
Her får Bendtner endnu en turbulent tid med op- og nedture. Landstræner Morten Olsen er ude med kritik at mentaliteten, mens også manager Klaus Allofs mister tålmodigheden.
2016
April
Slut med Wolfsburg
27. april bliver balladen om Bendtners mentalitet og dumheder - fx sin posering med en Mercedes-bil, stik imod klubbens hovedsponsor Volkswagen - for meget i Wolfsburg og kontrakten ophæves, så danskeren nu er fritstillet.
Han er fortsat kontraktligt forbundet til at træne med i klubben, mens han også gæstetræner i FCK.
2016
September
Comeback i England
Nicklas Bendtner i Nottingham Forest. Carl Recine / Scanpix Denmark
Efter et halvt år uden klub er Bendtner tilbage i England, hvor han har skrevet kontrakt med Nottingham Forest i den næstbedste række.
2017
Marts
Overraskende lynskifte
Bendtner bliver den 6. marts præsenteret i norske Rosenborg, hvor han har skrevet under på en treårig kontrakt.