Fodbold

Toft: Bendtner har fået en unik håndsrækning

Nicklas Bendters skifte er meget interessant, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Den danske angriber Nicklas Bendtner har mandag valgt at bytte den røde Nottingham Forest-trøje ud med Rosenborgs hvide.

Skiftet kom som et lyn fra en klar himmel, og det overraskede også TV 2 SPORTs mangeårige fodboldkommentator Flemming Toft.

Ikke desto mindre ser hans positive tendenser i den danske angribers skifte.

- Det er et chokerende - men interessant skifte. Bendtner fik aldrig fodfæste i Nottingham, så han kan for femte gang sætte sin karriere igang igen

- Rosenborg er en god klub med danske traditioner. Der har været mange danskere forbi her, og de tager godt imod dem normalt. Så han vil være velkommen og få sine chancer. De vil tro på Bendtner. Det er Norges absolut største klub, og de accepterer ikke pjat og en slendrian, påpeger Toft.

Hvad betyder det her for Bendtner?

- Jeg har før kaldt det sidste udkald. Det her er absolut sidste udkald.

- Det er en enestående chance, som han forhåbentlig tager. Han er 29 år, og jeg kan ikke kalde det en moden alder, når det er Bendtner. Men der kan være tre gode år i ham endnu. Det er en håndsrækning på et tidspunkt, hvor de fleste havde opgivet ham.

Er det, det rigtige skridt?

- Det er absolut et godt skridt. Lur mig om ikke Åge Hareide har haft en finger med i spillet. Han er tidligere træner i Rosenborg og har et godt øje til både klubben og Bendtner. Det her er et skridt nærmere landsholdet, hvis han vil. 

Nicklas Bendtner skifter med øjeblikkelig virkning på en treårig kontrakt.

Nicklas Bendtners karriere

 1. 2005

  1. Arsenals reservehold

   I 2004 kom Nicklas Bendtner til Arsenals U18-hold fra FCK's ungdomshold, og et år senere rykkede angriberen et skridt op til Arsenals reservehold, og han fik sågar sin debut på førsteholdet med en indskiftning mod Sunderland den 25. oktober.

 2. 2006

  1. Udlejet til Birmingham

   En lejeaftale med Birmingham skal give mere erfaring og i debutkampen 5. august får Bendtner en halv times spilletid og udnytter minutterne til fulde med en scoring.

 3. 2007

  1. Kontrakt med Arsenal

   11 mål i 42 kampen for Birmingham overbeviser Arsenal om værdien af Bendtner, der 23. maj får en femårig kontrakt med holdet.

 4. 2011

  1. Skift til Sunderland

   Efter en god start i Arsenal rodede Bendtner sig ud en del problemer og mistede med årene sin plads på holdet. I august 2011 bekender han sit ønske om at skifte klub og det ender med en lejeaftale i Sunderland.

   Her får han succesen tilbage med flere scoringer og assists.

 5. 2012

  1. Videre til Juventus

   Et godt år i Sunderland giver interesse fra andre klubber og Juventus melder sig som ny arbejdsgiver for Bendtner. Igen bliver det på en lejeaftale fra den 31. august med mulighed for et permanent køb.

   Det bliver dog aldrig aktuelt, da Bendtner ikke slår til i klubben og efter sæsonen ikke har scoret et eneste mål.

 6. 2013

  1. Tilbage i Arsenal

   Efter opholdet i Juventus er Bendtner nu tilbage i Arsenal, hvor rygterne svirrer om klubskifte til både Frankfurt og Crystal Palace.

   25. september får han comeback for The Gunners i en pokalkamp, hvor han scorer på straffespark. I de følgende måneder går det ganske godt for danskeren, der scorer flere mål og gør sig positivt bemærket.

 7. 2014

  1. Skifte til Wolfsburg

   Allerede i marts meddeler Bendtner, at han forlader Arsenal ved kontraktudløbet, når sæsonen slutter.

   15. august bliver danskerens nye klub offentliggjort, og det er Wolfsburg i Tyskland.

   Her får Bendtner endnu en turbulent tid med op- og nedture. Landstræner Morten Olsen er ude med kritik at mentaliteten, mens også manager Klaus Allofs mister tålmodigheden.

 8. 2016

  1. Slut med Wolfsburg

   27. april bliver balladen om Bendtners mentalitet og dumheder - fx sin posering med en Mercedes-bil, stik imod klubbens hovedsponsor Volkswagen - for meget i Wolfsburg og kontrakten ophæves, så danskeren nu er fritstillet.

   Han er fortsat kontraktligt forbundet til at træne med i klubben, mens han også gæstetræner i FCK.

 9. 2016

  1. Comeback i England

   Efter et halvt år uden klub er Bendtner tilbage i England, hvor han har skrevet kontrakt med Nottingham Forest i den næstbedste række.

 10. 2017

  1. Overraskende lynskifte

   Bendtner bliver den 6. marts præsenteret i norske Rosenborg, hvor han har skrevet under på en treårig kontrakt.