Fodbold

Bendtner vil så hurtigt som muligt tilbage på landsholdet

Nicklas Bendtner sætter for første gang ord på sit skifte til Rosenborg.

Onsdag eftermiddag blev Nicklas Bendtner officielt præsenteret som ny mand for den norske klub Rosenborg.

Det betød også, at den danske angriber for første gang forklarede, hvilke tanker der var bag skiftet, der kom som en stor overraskelse.

- Vi har haft mange samtaler, og jeg var på et sted, hvor jeg skulle tage en god beslutning. Jeg følte, det var det rigtige for mig. Vi snakkede meget frem og tilbage om klubben og om, hvordan de spiller, sagde han på onsdagens pressemøde.

- Som fodboldspiller er det vigtigste, at du er et sted, hvor du er glad og tilpas. Den følelse har jeg fået her fra start.

- Jeg har klare ambitioner om at komme tilbage på landsholdet så hurtigt som muligt. Jeg tror, jeg bliver en succes her.

Nicklas Bendtner lagde ikke skjul på, at han går efter et hurtigt landsholdscomeback.

Bendtner har allerede mødt truppen, og han har indtil videre kun positive ting at sige.

- Alle drengene har været nogle søde drenge. Førstehåndsindtrykket har været rigtig positivt.

Danskeren kom til Nottingham Forest i sommer, og derfor var det ikke meningen, at han allerede ville skifte væk et halvt år senere.

- Jeg mente stadig, der var nogle ting for mig at gøre der. Men da interessen fra Rosenborg kom, blev jeg overbevist om, at det kunne være det rette tilbud for mig. Det virkede som den rette løsning, siger han og afviser, at han overvejede tilbud fra Superliga-klubber.

Rosenborgs ledelse fortalte desuden på pressemødet, at interessen startede som en spøg, efter klubbens danske anfører Mike Jensen havde foreslået at byde på Bendtner.

Nu er han dog klar for klubben, og angriberen mener allerede nu, at han er klar til at spille, når den nye sæson begynder i Norge.

- Jeg regner med at være klar til at spille den 2. april.