Fodbold

Barcas historiske comeback har en helt anden ordlyd i Frankrig: - Et historisk forlis

Paris Saint-Germain bliver slagtet i de franske aviser efter 6-1-nederlaget på Camp Nou, som lige akkurat sendte pariserne ud af Champions League.

For femte år i træk er stenrige Paris Saint-Germain ikke at finde blandt de fire sidste hold i Champions League.

Fire år i træk er hovedstadsklubben nået frem til kvartfinalen, og sådan så det også ud til at blive i år efter 4-0 i den første kamp over FC Barcelona. I onsdagens returopgør kom Barcelona foran med 3-0 kort efter pausen, men så reducerede Edison Cavani, og PSG kunne efter alt at dømme ånde lettet op.

Men det decideret vanvittigt comeback af FC Barcelona fra det 88. til det 95. minut sikrede catalonierne en 6-1-sejr, et historisk comeback i Champions League-sammenhæng og avancement i turneringen.

Et resultat, der ikke imponerer Paris Saint-Germains præsident, Nasser Al-Khelaifi, der også er formand for Qatar SPorts Investments, som ejer PSG.

- Det er meget svært at acceptere, sagde han efter kampen.

- Selvom vi burde have fået to straffespark, leder vi ikke efter undskyldninger. Vi spillede slet ikke i første halvleg.

Internationale sportsmedier skriver mest af alt om den historiske præstation og det historiske comeback, som FC Barcelona leverede. Hjemme i Frankrig bliver der også talt om 'historie' - men med et meget negativt fortegn.

Avisen Le Monde skriver, at PSG-projektet, som blev skudt i gang af Qatar-gruppen, nu er i fare for at dø ud.

- PSG smuldrede bogstavelig talt i Catalonien, fejet af banen og ydmyget. Det historiske forlis er en eklatant fiasko for Qatar Sports Investments, der har ejet klubben siden 2011. Det sætter projektet på spil, skriver Le Monde.

Le Figaro er ligeså hårde ved PSG med overskriften: Barcelona-PSG: De syv minutter, der korsfæstede Paris.

Sportsavisen L'Equipe tager afsæt i det historiske i resultatet, men vender det på hovedet med overskriften 'Et historisk forlis'.

- Tre uger efter en af klubbens et af de største resultater gennemlevede PSG et af sine største mareridt. To minutter før tid havde pariserne stadig en vindermargin, men helt utroligt fortsatte Unai Emerys spillere med at trække sig tilbage. Og det, der måtte ske, skete. De blev straffet, skriver L'Equipe.

Avisens forside ser i dag således ud med det 'ukvalificeret', som - må man gå ud fra - skal forstås i både en resultatmæssig og spillemæssig forstand.