Fodbold

Tidligere dansk topdommer om afgørende straffespark: - En Suarez-klassiker

Den tidligere danske dommer Kenn Hansen mener, at FC Barcelona kun skulle have haft tilkendt et straffespark i aftes.

FC Barcelona lavede i aftes et historisk comeback, da de besejrede Paris Saint-Germain med  6-1.

Catalanerne skulle forsøge at avancere efter et 0-4-nederlag på udebane, og med det tredje mål kort inde i anden halvleg, begyndte det at se godt ud. Pariserne reducerede til 1-3, men det stoppede ikke Barcelona, som med et mål dybt inde i overtiden, går videre i Champions League.

Under og efter kampen var der store diskussioner omkring de to straffespark, som spanierne fik tildelt. En tidligere spansk topdommer mener, at begge straffespark var forkerte. Danske Kenn Hansen har dog en anden holdning.

- Det første straffespark er vildt klodset. Det sker ikke mange gange på et år, at der bliver lavet et benspænd med hovedet. Men han spænder jo ben for ham, siger den tidligere danske topdommer til TV 2.

- Jeg vil sige, at der er straffespark, og det er fremragende samarbejde i dommerteamet.

Vi skal passe på med at sige, at video løser alt i fodbolden.

Kenn Hansen, tidligere topdommer

- Ved andet straffespark er det desværre en Suarez-klassiker, hvor han vælter, når han får de små kropskontakter. Jeg synes ikke, at der er straffe, og det er faktisk tydeligt. Der er en eller anden form for kontakt, men slet ikke nok til, at en fysisk voksen mand skal falde, siger han.

Kenn Hansen erkender, at hvis fodbolddommere havde mulighed for at se kendelser igen på video, ville der ikke komme så mange alvorlige fejl, men det løser ikke alt.

- Vi skal passe på med at sige, at video løser alt i fodbolden. Der er en kæmpe gråzone af beslutninger, hvor vi ikke kan sige, at det er 100 procent rigtigt eller 100 procent forkert, siger Kenn Hansen, som dog mener, at det alligevel vil være til stor hjælp.

- Helt klart. Hvis jeg tænker tilbage på masser af svære kampe, kunne jeg have reduceret mine alvorlige fejl, hvis jeg havde kunne se det igen. Vi må bare ikke sige, at det her løser alting. For der er så mange ting i en dynamisk fodboldkamp, der skaber et resultat.