Fodbold

Barcelona-fansenes enorme jubelbrøl udløste mindre jordskælv

Ekstasen på Camp Nou kunne måles på richterskalaen, da Barcelona leverede historisk comeback mod PSG i Champions League onsdag aften.

Barcelona-fansene fik i bogstaveligste forstand Camp Nou til at gynge, da den spanske storklub leverede et historisk comeback i de sidste sekunder mod Paris Saint Germain i Champions League tidligere på ugen.

For jublen fra de 96.290 tilskuere gav nemlig udslag på richterskalaen hos den lokale målsestation Jaume Almera Earth Sciences Institute, da Sergi Roberto i fem minutters overtid satte den mere end forløsende scoring til 6-1 ind.

- Målet udløste det største jordskælv, vi nogensinde har målt her, sagde seismologen Jordi Diaz efterfølgende til as.com om den heftige jubel, der målte 1,0 på richterskalaen.

- I dette tilfælde var årsagen til jordskælvet simpelthen, at næsten 100.000 mennesker valgte at hoppe og juble på samme tid.

Ekstasen på Camp Nou udløste et jordskælv, der målte 1,0 på richterskalaen.

Catalanerne vendte det umulige udgangspunkt, 0-4 fra holdenes første møde, med et 6-1-resultat, der dermed sendte storklubben videre med samlede 6-5.

Undervejs manglede Barcelona tre mål i de resterende syv minutter, og det var altså den højintense afslutning på opgøret, der fik tilskuerne til at koge over på storklubbens hjemmebane.

FC Barcelona er det første hold i historien til at komme tilbage fra et udbanenederlag på 0-4 i den første af to europæiske knockoutkampe, mens det i Champions League-sammenhæng er første gang, at et mandskab kommer tilbage fra et firemålsnederlag i returopgøret.

De største comeback i Champions League

 1. 2000

  1. Barcelona videre efter forlænget spilletid

   Franck de Boer, Philipe Cocu, Luis Figo, Rivaldo og Pep Guardiola jubler efter sejren over Chelsea.

   Chelsea vandt den første kamp 3-1, og da returkampen i Spanien også sluttede 3-1 til hjemmeholdet, skulle det afgøres i forlænget spilletid. Rivaldos mål på straffespark og Patrick Kluiverts mål sørgede for, at Barcelona var videre til semifinalerne.

    

   - Vi spillede en perfekt kamp. Vi fik et enormt tilbageslag, men evnede at vende tingene, sagde Luís Figo efter kampen.

    

   Chelsea - FC Barcelona 3-1
   FC Barcelona - Chelsea 5-1 (efter forlænget spilletid)

 2. 2004

  1. Monaco tager fusen på Real Madrid

   Fernando Morientes med Ludovic Giuly på skuldrene jubler under kampen mod Real Madrid.

   Monacos europæiske eventyr lignede et overstået kapitel efter 2-4-nederlaget på Santiago Bernabéu, men lejesvenden fra Madrid, Fernando Morientes, og Ludovic Giulys scoringer skabte miraklet og Monaco pladsen i semifinalerne.

    

   - Jeg er meget glad for Monacos sejr, men jeg har venner i Madrid, som må have en svær tid, sagde Morientes efter kampen.

    

   Real Madrid - Monaco 4-2
   Monaco - Real Madrid 3-1

  2. Deportivo La Coruña overrasker mod AC Milan

   Albert Luque jubler efter sin scoring mod AC Milan.

   Riazor Stadium i Coruna gik fuldstændig amok, da Deportivo vendte 1-4 fra den første kamp i Milano til 4-0 på hjemmebane og spillede sig videre til semifinalerne i den prestigefyldte turnering.

    

   Forud for returkampen udtalte daværende Deportivo-træner Javier Irureta, at holdet stod over for en meget svær og udfordrende opgave, "men i fodbold sker der ofte mirakler, ting du ikke nødvendigvis rationelt forventer."

    

   AC Milan - Deportivo La Coruna 4-1
   Deportivo La Coruna - AC Milan 4-0

 3. 2012

  1. Di Matteos første triumf i Chelsea

   Roberto Di Matteo og Didier Drogba jubler over comebacket mod Napoli.

   André Villas-Boas' sidste europæiske kamp som manager i Chelsea endte med et nederlag i Napoli. Afløseren var italienske Roberto Di Matteo, der fik en drømmestart i London-klubben. Didier Drogba, John Terry og Frank Lampard sørgede for, at returkampen skulle i forlænget spilletid, og med målet af Branislav Ivanovic var Chelsea videre til kvartfinalerne.

    

   Chelsea vandt nogle måneder senere turneringen efter finalesejr over Bayern München.

    

   Napoli - Chelsea 3-1
   Chelsea - Napoli 4-1 (efter forlænget spilletid)

 4. 2013

  1. Barcelona leverer hidtil uset comeback

   Lionel Messi og Dani Alves fejrer Barcelonas fjerde mål mod AC Milan.

   Aldrig havde et hold formået at spille sig videre efter et 0-2-nederlag på udebane, men det lykkedes FC Barcelona i sæsonen 2012/13. Foran et veloplagt publikum på Camp Nou scorede Lionel Messi to gange, og i tillægstiden lukkede og slukkede Jordi Alba til 4-0.

    

   AC Milan - FC Barcelona 2-0
   FC Barcelona - AC Milan 4-0

 5. 2014

  1. Robin van Persie redder United

   Robin van Persie scorede tre mål mod Olympiakos på Old Trafford.

   Manchester United undgik den helt store katastrofe mod Olympiakos takket være Robin van Persie. Hollænderen scorede tre gange i returkampen på Old Trafford i Manchester, og United var dermed videre til kvartfinalerne.

    

   Olympiakos - Manchester United 2-0
   Manchester United - Olympiakos 3-0

  2. Sent mål sender Chelsea videre

   José Mourinho taler til sine spillere, der er i gang med at juble over Demba Bas scoring mod Paris Saint-Germain.

   Det lignede et exit for Chelsea, da Paris Saint-Germins Javier Pastore i tillægstiden scorede til 3-1 og sørgede for et fint udgangspunkt inden returkampen i London. José Mourinhos indskiftninger på Stamford Bridge gav dog pote. André Schürrle bragte Chelsea foran og med tre minutter tilbage sendte Demba Ba stadion i ekstase.

    

   - Vi satte alt på spil i aften. Selv hvis vi ikke havde scoret det andet mål, ville vi have været stolt af drengene, sagde Mourinho efter kampen.

    

   Paris Saint-Germain - Chelsea 3-1
   Chelsea - Paris Saint-Germain 2-0

 6. 2015

  1. Bayern München stormer i semifinale

   Bayern-spillerne fejrer sejren foran fansene.

   Med sit mål til 3-1 gav Jackson Martínez Porto en fordel inden returkampen i Tyskland, for aldrig før havde Bayern München overvundet et tomålsnederlag i den første af to kampe i knockoutfasen i en europæisk turnering. Pep Guardiola havde dog motiveret sine spillere i en sådan grad, at inden det første kvarter af returkampen i München var den samlede score helt lige.

   Lidt over 75 minutter senere stod der 6-1 på måltavlen på Allianz Arena, og Bayern München var videre til semifinalerne.

    

   Porto - Bayern München 3-1
   Bayern München - Porto 6-1

 7. 2016

  1. Ronaldo-hattrick sender Real i semifinale

   Cristiano Ronaldo jubler med Marcelo og Bale.

   Wolfsburg havde aldrig været blandt de sidste otte hold i Champions League, men det var ikke til at se i det første opgør i Tyskland. Real Madrid og især holdets stjerne Cristiano Ronaldo var dog en for stor mundfuld på Santiago Bernabéu, og spanierne gik videre til semifinalerne med samlet 3-2.

    

   - Mål er i min DNA. Det var en perfekt, magisk aften, sagde Ronaldo efter kampen, hvor han scorede alle Reals mål.

    

   Wolfsburg - Real Madrid 2-0
   Real Madrid - Wolfsburg 3-0

 8. 2017

  1. Barcelona skriver historie

   Barcelona-spillerne i vild jubel efter sensationen mod PSG.

   Fodboldspillerne fra FC Barcelona leverede et sandt mirakel, da de vendte 0-4 fra kampen i Paris til 6-1 hjemme på Camp Nou og avancerede til kvartfinalerne i Champions League for 10. sæson i træk.

    

   Det var første gang, at et hold formåede at overvinde et 0-4-nederlag på udebane i den første af to europæiske knockoutkampe, og det var tilmed FC Barcelonas sejr nummer 300 i alle europæiske turneringer.

    

   Paris Saint-Germain - FC Barcelona 4-0
   FC Barcelona - Paris Saint-Germain 6-1

 9. 2018

  1. Roma leverer stort comeback

   .

   AS Roma fik et forfærdeligt udgangspunkt i første opgør mod mægtige FC Barcelona, som endnu ikke havde tabt en ligakamp i sæsonen. Italienerne tabte 1-4, og et stort comeback var nødvendigt, hvis de skulle sende FC Barcelona ud. Men med scoringer af Edin Dzeko, Daniele De Rossi og Konstantinos Manolas lykkedes det.

    

   FC Barcelona - AS Roma 4-1
   AS Roma - FC Barcelona 3-0

 10. 2019

  1. Ajax ydmyger Real Madrid på Santiago Bernabéu

   Ajax-spillerne jublede over 4-1-sejren over forsvarende mestre.

   Efter at have spillet en flot kamp på hjemmebanen i Amsterdam uden at have fået et resultat med sig, tog de undertippede hollændere til Madrid, hvor de skulle forsøge at drille mægtige Real. Hurtigt stod det klart, at der var noget vildt i vente, da Ajax efter 19 minutter havde bragt sig foran 2-0 og sat kurs mod kvartfinalerne. Da Lasse Schöne sendte et frispark i mål fra en spids vinkel, havde flere Real Madrid-tilhængere fået nok og rejste sig fra sæderne og forlod stadion.

    

   Ajax - Real Madrid 1-2
   Real Madrid - Ajax 1-4

  2. Manchester United skriver historie

   Romelu Lukaku og Manchester United gjorde det umulige i Paris.

   Manchester United havde sat sig selv på en svær opgave, da man nede med 0-2 fra første opgør tog til Paris, hvor verdensstjernerne fra PSG havde sat næsen op efter en kvartfinaleplads. Selvom udeholdet flere gange var under stort pres, formåede de at lave tre mål og kun lukke et enkelt ind. Uniteds tre scoringer kom alle efter store fejl fra PSG-holdet, hvor det sidste blev sendt ind af Marcus Rashford fra straffesparkspletten i tillægstiden efter en VAR-kendelse. Dermed skrev Manchester United historie. Som det første hold nogensinde i verdens største klubturnering formåede de at komme tilbage efter at have tabt første knockoutkamp med 0-2 på hjemmebane. Det havde 106 hold tidligere forsøgt uden held.

    

   Manchester United - PSG 2-0
   PSG - Manchester United 1-3

  3. Liverpool med nyt mirakel

   Divock Origi (th.) scorede to gange i comebacket.

   Liverpool er de ukronede konger af comeback i Champions League. Efter at have tabt den første semifinale i Barcelona med 0-3 leverede de miraklet hjemme på Anfield. To scoringer af både Georginio Wijnaldum og Divock Origi sikrede en sejr på 4-0. Det var andet år i træk, at FC Barcelona røg ud af turneringen efter et vanvittigt comeback af modstanderholdet.

    

   FC Barcelona - Liverpool 3-0
   Liverpool - FC Barcelona 4-0

  4. Sent mål sikrer Tottenham finale

   Christian Eriksen og Kieran Trippier jubler med hattrick-helten Lucas Moura.

   Christian Eriksen og Tottenham tabte den første semifinale til Ajax 0-1 og var nede 0-2 ved pausen i returkampen i Amsterdam, men Lucas Mouras hattrick sørgede for en engelsk 3-2-sejr. Brasilianeren satte det sidste mål ind i dommerens sjette tillægsminut, og så gik Tottenham videre til sin første Champions League-finale nogensinde på reglen om flest scorede mål på udebane.

    

   Tottenham - Ajax 0-1
   Ajax - Tottenham 2-3