Fodbold

Hareides hovedbrud: Fem alternativer til tvivlsom topscorer

Nicolai Jørgensen er fortsat tvivlsom til VM-kvalifikationskampen mod Rumænien søndag. Flemming Toft vurderer her Hareides angrebsalternativer.

Lysken driller fortsat Nicolai Jørgensen forud for søndagens landskamp mod Rumænien.

Topscoreren i den hollandske Æresdivision har endnu ikke trænet fuldt ud med landsholdskammeraterne, og derfor ved Åge Hareide endnu ikke, hvilke spillere han reelt har til rådighed til sit angreb.

Lyn-analyse

- Hvis ikke Nicolai Jørgensen bliver klar, tror jeg, at Andreas Cornelius og Martin Braithwaite står forrest i angrebskøen, såfremt Hareide vælger at spille med to angribere. Vælger han et tremandsangreb, tror jeg, at Lasse Vibe starter på banen sammen med de to andre. 

Tidligere på ugen forlod Kasper Dolberg, ligeledes med lyskeproblemer, landsholdslejren i München, mens Marcus Ingvartsen blev fløjet ind fra U21-landsholdet.

Tanken om at måtte undvære både Dolberg og Jørgensen, der tilsammen har scoret 41 mål for deres klubber i denne sæson, piner da også landstræneren.

- Så må vi spille med nogle andre. Sådan er betingelserne. Skader er enhver træners forbandelse, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Vi vil meget gerne have, at folk er skadesfri hele tiden, så vi kan vælge blandt de bedste. Før samlingen så vi også Yussuf Poulsen var ude. De to-tre angribere vi brugte mod Kasakhstan er ude, men det er betingelserne.

- Vi må bare bruge andre muligheder, og jeg har været med så længe, at jeg ved der ofte er andre, der træder frem og tager chancen, når de får muligheden. Og det kommer til at ske, hvis vi må undvære Nicolai (Jørgensen, red.), siger Hareide.

Udover tvivlsomme Jørgensen har Hareide fem angribere i sin trup. Herunder kan du læse Flemming Tofts vurdering af dem.

MARTIN BRAITHWAITE

Han er ekstrem hurtig, meget atletisk og har stor succes i franske Toulouse, hvor han er anfører og har lavet ti mål i denne sæson. Spiller mest venstre kant, når Toulouse har tre i front på hjemmebane. På udebane er han den ene i to-mands angrebet. Stor springkraft og stor selvtillid. Har virket god til træning i München. Indskifter i to Hareide-landskampe i foråret 2016, men var ikke med i efteråret.

Martin Braithwaite i aktion under en landsholdstræning

LASSE VIBE

Ti mål og syv assists for Brentford i den engelske Championship. Hurtig og direkte i sit spil. Kan spille på begge kanter, men han er dog bedst i højre. Bruges oftest i front centralt hos Brentford. Seneste landskamp for et år siden mod Island. Virker i sin bedste form netop nu.

Lasse Vibe træner med landsholdet i München

ANDREAS CORNELIUS

Vanvittig flot comeback efter nedturen i Cardiff og den lange skadespause. Fysisk stærk. Stort arbejde, virkelig brugbar i genpres, som er planen søndag. Stærk i hovedspillet. God timing. God at spille bolden op på. Virkelig en holdspiller. Pæn hurtig, uden at være en raket. Det tekniske mangler stadig lidt, men er blevet bedre.

Andreas Cornelius på vej til træning

PIONE SISTO

Bruges mest som indskifter i Celta Vigo, hvor han er kommet godt fra start. Fik fuld spilletid i de to Europa League-kampe mod Krasnodar. Hurtig, ivrig, driblestærk. Mangler lidt fysisk - og rutinemæssigt.

Pione Sisto og landstræner Åge Hareide morer sig

MARCUS INGVARTSEN

Har været involveret i meget hos FC Nordsjælland i denne sæson. Han er vel nok den angriber i Superligaen der har spillet mest og løbet mest. Fysisk er han også godt med. Laver en del frispark og har fået fem gule kort i sæsonen. 14 mål og fire assists i ligaen. Havde en scoringspause på begge sider af nytår, men er tilbage med mål i de to seneste kampe. Har desuden haft stor succes på U21-landsholdet.

Marcus Ingvartsen under sit første træningspas med A-landsholdet