Fodbold

Danmark må nøjes med uafgjort i Rumænien

Med et enkelt point i udekampen mod Rumænien er kampen om andenpladsen i VM-kvalifikationens gruppe E fortsat uhyggeligt tæt.

Det danske fodboldlandshold havde chancerne i udekampen mod Rumænien, men ingen af holdene formåede at score.

Kampen i VM-kvalifikationens gruppe E endte derfor 0-0, hvilket betyder, at den direkte kvalifikation til slutrunden i Rusland næste sommer så godt som er forduftet.

Polen vandt nemlig udebaneopgøret mod Montenegro og fører gruppen suverænt med 13 point. Danmark og Montenegro har begge syv point, mens rumænerne og Armenien har seks.

Lyn-analyse

Uforløst i Cluj. Uforløst dansk landshold. En nullert trods store muligheder til specielt Christian Eriksen, Mathias Zanka og Martin Braithwaite. Et dansk landshold på hårdt arbejde. Ikke mindst fordi man savnede en sammenhæng i spillet. For mange boldtab, for lidt støtte i offensiven til bedste dansker, Andreas Cornelius. 

De otte bedste andenpladser i VM-kvalifikationen spiller playoff-kampe om billetter til Rusland.

Rumænien begyndte bedst og havde allerede et kvalificeret langskud efter fire minutter, som Kasper Schmeichel greb sikkert.

Det danske tremandsforsvar hang ikke sammen, og rumænerne fandt hurtigt ud af at spille bolden ned bag Danmarks bageste kæde.

Især anfører Simon Kjær havde svært ved at følge med Ludogorets-angriberen Claudiu Keserü, som kom frem til flere store chancer i første halvleg.

Keserü fik lov til at stå helt fri foran mål efter 18 minutter, men sparkede bolden over mål med en skævert.

To gange mere var Keserü tæt på, men Danmark holdt med besvær stand.

Kjær fik et slag over det ene øje i en hård duel med en rumæner, og det gjorde heller ikke humøret bedre hos anføreren, der fik en forbinding hen over panden.

Danmark kom også frem til chancer, og Christian Eriksen, der var rykket frem som angriber, havde et skud direkte på den rumænske keeper Ciprian Tatarusanu efter 20 minutter.

Lyn-analyse

Der var momenter af pænt dansk kontraspil, men også for meget løst den anden vej over for et absolut ikke imponerende rumænsk hold. Jeg synes ikke, vi blev klogere på, om dette er spillestilen, formationen for et dansk landshold i den øjeblikkelige forfatning. I hvert fald må det konstateres, at kantspillet blev forsømt. En tidligere dansk styrke. Uafgjort er til at leve med, siger Hareide formentlig. Jeg synes det ikke.

Og igen kort før pausen fik Eriksen en kæmpe chance, da Thomas Delaney fandt Tottenham-spilleren helt fri i feltet.

Men Eriksen skød over mål i en situation, hvor man som minimum burde kunne forvente en afslutning inden for målrammen.

I pausen blev Kjær, som virkede både groggy og lettere rystet, skiftet ud og erstattet med Mathias "Zanka" Jørgensen.

I starten af anden halvleg fik Eriksen igen en chance for at score, men han blev blokeret af en rumæner.

Mathias "Zanka" Jørgensen fik kort efter en stor chance efter et indkast, men FCK-stopperen listede bolden forbi den fjerneste stolpe.

Rumænien brændte en dobbeltchance efter lidt over en times spil, hvor Schmeichel diskede op med en god redning på et forsøg fra angriberen Alexandru Chipciu.

Fire minutter før tid brændte Mathias "Zanka" Jørgensen endnu en stor chance, da han ikke magtede at dirigere bolden i mål fra tæt hold.

Til sidste kunne indskiftede Martin Braithwaite være blevet det store helt, men bolden ville ikke ind i rumænske Cluj.

Danmarks næste kamp i VM-kvalifikationen bliver ude mod Kasakhstan 10. juni. I den kamp har Andreas Cornelius karantæne, da angriberen fik en advarsel mod rumænerne.

Fire dage forinden kampen mod kasakherne skal Danmark hjemme møde Tyskland i en testkamp.