Fodbold

Hareide har rigtig gode minder mod Rumænien: - Har du set målet?

Danmarks landstræner, Åge Hareide, husker tydeligt det mål, han scorede mod Rumænien i 1980. Og faktisk elsker nordmanden kampene mod rumænerne.

Følg Rumænien-Danmark i vores liveblog på sport.tv2.dk

Kl. 20:45 løber de danske spillere på banen i Cluj til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Rumænien.

I boksen på sidelinjen sidder norske Åge Hareide, der også i sin aktive karriere spillede flere kampe mod landsholdet med tilnavnet "Tricolorii".

Specielt VM-kvalifikationskampen på Ullevaal Stadion den 24. september i 1980 står klart i Hareides hukommelse. Dengang scorede Danmarks landstræner med hovedet.

- Har du set målet? lød det fra Åge Hareide, da han blev mindet om kampen af en rumænsk journalist på lørdagens pressemøde.

- Fantastisk hovedstød. Den tidligere landstræner for Rumænien scorede det andet mål. Anghel Iordănescu scorede åbningsmålet, og jeg udlignede, huskede Hareide og fortalte videre.

- Min sidste landskamp var i Rumænien i 1986. Jeg har altid gode minder mod Rumænien, fordi landet har en god tradition og gode spillere. Det er en fodboldnation, sagde Åge Hareide.

Landstræneren ser frem til kampen i aften, fordi han forventer et rumænsk hold, der ikke bare vil forsvare sig til et resultat.

- Nogle gange - selv i vores hjemmekampe - står mange modspillere bag bolden og forsvarer. Du skal være tålmodig for at bryde det ned. Jeg forventer en åben kamp i morgen, som både Rumænien og vi vil vinde. Og det er fodbold for mig, sagde Hareide.

Kampen mellem Norge og Rumænien i 1980 endte 1-1. Hareides sidste landskamp, en venskabskamp i Bukarest den 4. juni 1986, tabte nordmændene 1-3.

Følg Danmarks vigtige VM-kvalifikationskamp mod Rumænien i vores liveblog på sport.tv2.dk.