Bendtner debuterer med assist i Rosenborg-triumf

Nicklas Bendtner fik en halv time på banen og havde en assist, da Rosenborg slog Brann i Mesterfinalen.

61 minutter og 40 sekunder. Så lang tid var der afviklet af onsdagens Mesterfinale i Norge, da Rosenborg kunne give officiel debut til angriberen Nicklas Bendtner.

Den danske angriber, der har fået enorm opmærksomhed i Norge efter sit skifte til norsk fodbold, kunne endda fejre en triumf og et oplæg til mål i sin første kamp for klubben.

I opgøret mellem den forsvarende mester og sidste års nummer to, Brann, vandt Rosenborg nemlig 2-0.

Bendtner lagde smart op til det andet mål i kampens sidste tillægsminut.

Mesterklubben havde anfører Mike Jensen og Jacob Rasmussen som danske islæt i startopstillingen, mens Bendtner altså fik godt en halv time på banen.

Nicklas Bendtner var godt tilfreds med sin Rosenborg-debut, hvor han lavede en assist. Video: Ronni Burkal Nielsen

Den tidligere landsholdsspiller gjorde ikke det store væsen af sig, inden han i det 94. minut smart fandt Tore Reginiussen, der satte tingene på plads.

Første halvleg havde været en åben slagudveksling dog med Rosenborg mest i teten, hvilket gav afkast på måltavlen efter 32 minutter.

Mellem venner og fjender trak Milan Jevtovic ind i straffesparksfeltet, hvor hans skud snittede en forsvarer og snød Branns målmand, Piotr Leciejewski, så stillingen var 1-0.

Rosenborg spillede ikke nogen stor kamp, men Brann formåede ikke for alvor at presse favoritten. I stedet for et sidste Brann-pres, cementerede Rosenborg sejren.

Ligaen begynder i denne weekend. Rosenborg lægger ud hjemme mod Odd på søndag.