Fodbold

Kunstner forsvarer latterliggjort Ronaldo-skulptur

Skulpturen af Cristiano Ronaldo, der er rejst ved en lufthavn opkaldt efter ham, er blevet gjort heftigt til grin på de sociale medier.

Cristiano Ronaldo kommer fra den portugisiske ø Madeira, og her har man valgt at hylde den lokale helt ved at opkalde lufthavnen i Funchal efter ham.

I den forbindelse blev der også lavet en skulptur af superstjernen, som skal stå ved lufthavnen, og den har ikke ligefrem fået positiv kritik på de sociale medier.

Busten af Cristiano Ronaldo.

Men kritikken og latterliggørelsen preller af på kunstneren, der har foreviget Ronaldo.

- Det er umuligt at behage både grækerne og trojanerne. Selv ikke Jesus gjorde alle glade. Det er et spørgsmål om smag, og det er ikke så simpelt, som det kan synes. Jeg har set store kunstneres arbejde, som følger de samme parametre. Det, der betyder noget, er det indtryk, arbejdet har skabt, siger Emanuel Santos ifølge ESPN til Globo Esporte.

- Der er altid en chance for at skabe noget, som ser anderledes ud. Det var jeg forberedt på. Jeg brugte nogle billeder af Cristiano Ronaldo, som jeg fandt på internettet. Ikke bare ét specifikt billede. Jeg lagde billederne ved min side og startede med at arbejde på busten.

Herunder følger et udpluk af reaktioner fra Twitter.